Óriási divat lett a szeplő – Új sminktrend indult útjára

- Hirdetés -

Évtizedekkel ezelőtt a szeplők egyáltalán nem számítottak csinosnak és szépnek, de mára nagyot fordult a világ.

Most már hatalmas értéknek és valódi dekorációnak nevezhetők, amik amellett, hogy rendkívül csábítók, fiatalos megjelenést is biztosítanak. De honnan érkezett a „szeplő boom”?

2 Óriási divat lett a szeplő - Új sminktrend indult útjára

Nem is olyan nagyon régen a nők szinte tonna számra vásárolták az alapozókat és korrektorokat annak érdekében, hogy az arcukon lévő szeplőket minél halványabbá tegyék vagy akár teljesen el is tüntessék.

Napjainkban pedig éppen ennek ellenkezője történik, ugyanis a szeplőkre most rendkívül nagy a kereslet.

„A szeplők divatja a természetesség divatja. Változnak az idők, egyre többen öntudatosabbak, elfogadják minden előnyüket és hátrányukat és így gyakran kényelmesebb mindennapi sminket öltenek magukra (vagy akár teljesen lemondanak róla). A szeplők üde és fiatalos megjelenést kölcsönöznek az arcnak, miközben hatékonyan elvonják a figyelmet az apróbb bőrhibákról. Ezzel remekül diverzifikálhatja imázsát ideiglenesen – hennával vagy színes sminkkel, vagy hosszabb időre – finom tartós sminkkel.”

Nyilatkozta Oliwia Strugała, okleveles linergológus, állandó smink trénert, egy wrocławi állandó sminkre szakosodott szalon tulajdonosa.

- Hirdetés -
3 Óriási divat lett a szeplő - Új sminktrend indult útjára

Honnan is jönnek a szeplők?

A szeplő, azaz az ephelis elsősorban az arcon megjelenő apró foltokat jelenti, de előfordulhat a nyakon, a vállon, a mellkas, a hát felső részén és a karokon is. Leginkább azokon a testtájakon jellemző, amiket a napsugárzás közvetlenül érint. A szeplő a leggyakoribb és a legenyhébb festékzavar. A szeplők színe barnás, belesimul a bőr felszínébe, kisebb, mint fél centiméter és szimmetrikus. Kialakulása függ a génektől és a bőr UV-sugárzásnak való kitettségéről.

Nem mindenki hajlamos a szeplőkre, ugyanis a sötétebb bőrtípusokkal bíró emberek körében például ritkaság számba megy. Ugyanakkor nem lehetetlen, hogy szerezz magadnak néhány csinos szeplőt. Manapság már drogériákban is beszerezhetők az úgynevezett szeplőtollak, amik finom szeplőket hoznak létre az arcon. Ha te is szeretsz kísérletezni és szívesen kipróbálnád a „szeplőtetoválást” vagy szeplőhennát, akkor ne fogd vissza magad!

- Hirdetés -
4 Óriási divat lett a szeplő - Új sminktrend indult útjára

A modern nők gyakran alkalmazzák ezt a tollat pusztán csak azért, hogy változtassanak arcukon, kinézetükön. Mivel a szeplőtoll könnyedén eltávolítható, egy nő ennél is tovább ment és megalkotta a szeplőhennát, ami sokkal tartósabb eredményt hozott.

A henna akár két hétig is bőrön marad, ezért jártasnak kell lenni annak használatában. Még mielőtt szeplőhennára adnánk a fejünket érdemes elvégezni egy allergiatesztet, hogy elkerüljük a mellékhatásokat, amik veszélyesek is lehetnek ránk nézve.

Ha még soha nem használtál hennát, érdemes a fül mögött vagy a csuklón allergiatesztet végezni, aminek köszönhetően biztonságosabb lesz az eljárás. Azoknak a tapasztalatlanoknak, akik önállóan, otthon szeretnék elvégezni az eljárást, azt is javaslom, hogy ellenőrizze a henna különböző színeit a kéz belső oldalán és figyelje meg az oxidáció mértékét az idő múlásával – mondja Oliwia Strugała.

236ec1c8281f94242c37c3e54004505b Óriási divat lett a szeplő - Új sminktrend indult útjára

A lehetséges reakciók negyvennyolc órán belül jelentkeznek.

- Hirdetés -

De, ez még nem minden. Ma már léteznek olyan tartós szeplők is, amik akár egy-két évig is megmaradnak a bőrön.

A kezelés, mint minden más mikropigmentációs kezelés, abból áll, hogy egy speciálisan erre a célra létrehozott pigmentet juttatunk a bőr felső rétegeibe, speciális géppel és természetesen megfelelő technikákkal a bőrbe juttatáshoz. A szeplők esetében rendkívül fontos a gyógyulás utáni természetes hatás elérése, a festék megfelelő színének megválasztása mellett a helyes eloszlás és az egyes foltok intenzitásának fokozatossága is – magyarázza Oliwia Strugała .

A megfelelő szalon kiválasztása tehát kulcsfontosságúnak tekinthető. Mint minden beavatkozásnál, itt is fontos, hogy steril és biztonságos körülmények között történjen minden. Alaposan meg kell vizsgálni az adott terület pigmentfoltjainak gyógyulását és nem árt, ha elolvassuk mások tapasztalatait is a világhálón.

5 Óriási divat lett a szeplő - Új sminktrend indult útjára

Ellenőrizzük a választott szalon honlapját is. Képek hiányában ugyanis teljesen biztos, hogy az, aki szakembernek hívja magát, nem jártas a szeplők létrehozásában. Az ilyen tevékenységeket ugyanis általában előtte-utána fotókkal is dokumentálják.

Te kipróbálnád valamelyik verziót?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!