Rendkívüli bejelentés – Ezek a változások jönnek május elsejétől!

- Hirdetés -

A Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet.

magyarkozlony Rendkívüli bejelentés – Ezek a változások jönnek május elsejétől!

Kiegészítette a kormányrendelet 4. paragrafusát két bekezdéssel. Az elsőben az áll, hogy a bizonyos felhasználók által fizetendő villamos energia egységára 2023. május 1. napjától a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott áramdíjhoz képest 59 százalékkal csökken. A második bekezdésben pedig azt rögzíti, hogy a kialakult ár a szolgáltatási jogviszony részévé válik.

kep 2023 04 25 200448273 Rendkívüli bejelentés – Ezek a változások jönnek május elsejétől!

Ugyanennek a kormányrendeletnek a 9. paragrafusát is kiegészítette két bekezdéssel. Az elsőben az áll, hogy a bizonyos felhasználók által fizetendő földgáz egységára 2023. május 1. napjától a  szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott gázdíjhoz képest 52 százalékkal csökken. A második bekezdésben ugyancsak rögzítették, hogy a kialakult ár a szolgáltatási jogviszony részévé válik.

- Hirdetés -
kep 2023 04 25 200458352 Rendkívüli bejelentés – Ezek a változások jönnek május elsejétől!

Kiket érint a rezsicsökkenés folytatása?

Ez a változás az úgynevezett „végső menedékes szolgáltatásba tartozó ügyfelek” körét érinti. Nagyjából 14 ezer felhasználó tartozik ide.

Kisvállalkozások, önkormányzatok, egyházak, alapítványok.

Ők voltak azok, akik tavaly december 31-ig nem kötöttek szerződést, és ezért automatikusan az akkori árnak megfelelő kategóriába kerültek az MVM-nél.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!