2022 október 5 szerda
KezdőlapEmberekRészegen tartott ügyeletet a szülésznő. Az alkoholszonda majd szétrobbant...

Részegen tartott ügyeletet a szülésznő. Az alkoholszonda majd szétrobbant…

-

A részeg szülésznő kilélegzett levegőjében több mint két ezrelék alkohol volt. Az esetet a létesítmény vezetősége megerősítette, és azonnal megtette a megfelelő intézkedéseket.

Részeg szülésznő 

Döbbenet. A szégyenletes eset augusztus 8-án, hétfőn este 8 óra után történt a lengyel kielcei Świętokrzyskie Anya- és Újszülött Központban. A rendőrségre egy beteg tett bejelentést, miszerint az intézet szülésznője valószínűlegittas állapotban látja el a feladatát.

Pillanatokkal később már ott is voltak a rendőrök, és alkoholszondával megvizsgálták a 29 éves nőt. Sajnos az esetet feljelentő névtelen nő aggodalmai beigazolódtak. A gyanúsított szülésznő kilélegzett levegőjében 2 ezrelék feletti alkoholt mértek.

Az esetnek súlyos következményei lesznek

A Świętokrzyskie Anya- és Újszülött Központ igazgatója, Rafał Szpak elmondta, hogy a 29 éves szülésznő kedd óta már nem a kórház alkalmazottja. 

Az a hölgy, aki részegen jött dolgozni, már nem nálunk dolgozik. Felbontottuk vele a munkaszerződést. Ennek a kellemetlen helyzetnek az egyetlen pozitív eleme, hogy az éjszakai műszak elején történt. A nő nem érintkezett kórházunk betegeivel

A 29 éves nőnek súlyos következményekkel kell szembenéznie. Az, hogy kirúgták csak a kezdet. Bíróság előtt kell felelnie a magatartásáért. Pénzbüntetés és / vagy szabadságvesztés vár rá.

Becslések szerint ahhoz, hogy egy 70 kg-os nő vérében 2 ezrelék alkohol legyen, 2,1 liter sört, 0,9 liter bort, vagy 0,3 liter töményet kellene meginnia. Természetesen minden szervezet más és más (sok függ életkortól, testzsírtól, egészségi állapottól stb.), ezért ezek csupán általánosított számítások.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek