Sosem gondolnád, hogy valójában mekkorák a tűzcsapok…

- Hirdetés -

Meg fogsz döbbenni…

Céljuk, hogy a tűzoltók erre csatlakozva szerezhessenek vizet egy-egy épület eloltásához.

kep 2023 06 14 125419611 Sosem gondolnád, hogy valójában mekkorák a tűzcsapok...

Ezek vízcsapok, speciális csatlakozóponttal, amelyek a hálózati csatornákra vannak csatlakoztatva. Ezek tűzveszélyesség szempontjából kiemelet helyeken találhatók meg.

- Hirdetés -

Földfelszíni része nem tartalmaz vizet. Kinyitni csak egy speciális kulccsal lehetséges. A vízmennyiség szabályozására nincs lehetőség. Vagy jön, vagy nem jön…

kep 2023 06 14 125549472 Sosem gondolnád, hogy valójában mekkorák a tűzcsapok...

Európában az ún. Storz-csatlakozást alkalmazzák. A tűzcsapok kifolyócsonkjának a talajszinttől legalább 650-900 milliméter magasságban kell lennie.

A tűzcsap legalább egy órán keresztül, két bar nyomáson biztosítja az oltáshoz szükséges vizet, ezt pedig a vízművek költségtérítés nélkül kötelesek biztosítani.

Hazánkban pirosnak kell lennie. De egyes országokban a festés színe a rendelkezésre álló víznyomást és a víz mennyiségét is jelzi.

- Hirdetés -

Valójában ilyen mélyen vannak…

kep 2023 06 14 125731106 Sosem gondolnád, hogy valójában mekkorák a tűzcsapok...

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!