Világunk.hu
2023 október 3 kedd
Világunk.hu
KezdőlapÁllatokSúlya több mint fél tonna. A szakértők nem tudják biztosan, milyen állatról van...

Súlya több mint fél tonna. A szakértők nem tudják biztosan, milyen állatról van szó

-

Döbbenetes látvány fogadta az embereket akik sétáltak az angliai tengerparton Saint Mary’s Bay-ben. A tenger egy hatalmas tengeri állatot (emlőst) mosott a partra.

A szakértők egyenlőre csak vitatkoznak arról, hogy milyen fajjal állhatnak szemben, a parti őrség viszont addig is minden lakosnak és turistának azt tanácsolja, hogy maradjanak távol a strandtól.

balna

A hatalmas, 10 méter körüli, több mint fél tonnás lény testét csütörtökön (július 20-án) délután észlelték.

a tetemet látva egyfajta félelmet éreztem, De egy kicsit szomorú is voltam. Olyan gyönyörű és csodálatos állat”

– mondta Paul Crawford, a „Kent Online” portál egyik szemtanúja.

A szakértők nem értenek egyet az állat fajtájával kapcsolatban . A partiőrség egy bálnaként azonosította, míg a Nemzeti Történeti Múzeum szakemberei szerint a test egy hosszúszárnyú bálnáé.

Jelenleg a parti őrség azon dolgozik, hogy eltávolítsák a hatalmas tengeri emlőst a strandról. Ezt követően a testet részletes elemzés alá vetik. Mindaddig azonban, amíg a tetemet el nem szállítják a partról, azt tanácsolják, hogy senki se közelítse meg!

A hosszúszárnyú bálnákat kevésbé veszélyeztetettnek tekintik, ellentétben más nagyobb cetekkel, amelyek a Nemzetközi Természetvédelmi Unió veszélyeztetett fajok vörös listáján a veszélyeztetett fajok közé tartoznak.