Világunk.hu
2023 október 3 kedd
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekSzigorítják a B-s jogsi megszerzésének a feltételeit!

Szigorítják a B-s jogsi megszerzésének a feltételeit!

-

Szigorítják a B kategóriás jogosítvány megszerzésének a feltételeit!

A Belügyminisztérium és az Építési és Közlekedési Minisztérium megkezdte a KRESZ felülvizsgálatát.

jogositvany b

Szigorítják a B-s jogsi megszerzésének feltételeit. A hazai közlekedési balesetek 30 százalékáért a sebességtúllépés a felelős. Az esetek többsége a járművezetők rossz döntésének következménye.

„Sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok.”

A jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint pszichológia alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel. Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni

kep 2023 07 12 191411598

„A közlekedési jogszabályok módosítására azért van szükség, mert egyszerűen nem adnak választ az elmúlt húsz évben megváltozott közlekedési rendre. Külön kiemelte a budapesti közlekedési helyzetet. A fővárosi utcák használóinak száma radikálisan megnőtt, és ennek kezelése elsődlegesen a fővárosi önkormányzat feladata.”

kep 2023 07 12 191422092

De ezen felül az is igaz, hogy a KRESZ jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy mindenkinek helyet csináljon az utcán, már pedig ezt a szempontot érvényesíteni kell a szabályozásban

kep 2023 07 12 191142393

– fogalmazta meg Lázár János és aláhúzta: „a KRESZ nem követte le a változásokat. Modern, innovatív KRESZ-re van szükség, nem pedig olyan megközelítésre, hogy a közlekedés melyik szereplőjét támogatjuk és melyiket nem.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via