Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt…az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre…

- Hirdetés -

Az esélyek ellenére mégis sikerült életben maradnia a kislánynak…

Az indiai Rajasthanból származó Manushi babát bizonyos okok miatt csodának titolálják. Ez a gyönyörű kislány császármetszéssel született, amikor édesanyja, Seeta (48) még csak 28 hetes terhes volt.

A gond az volt, hgoy Seetát rendkívül magas vérnyomással diagnosztizálták, és az orvosok megállapították, hogy babája nem kap elegendő vért a placentán keresztül.

- Hirdetés -

Az orvosoknak gyorsan kellett dönteniük.

Amikor Manushi megszületett, mindpssze 14 uncia volt a súlya (400 gramm). Túlélési esélyei szinte a nullán álltak. Legtöbb szerve, beleértve a tüdejét, agyát, szívét és veséit még fejletlen volt.

kep 2022 07 11 175406057 Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt...az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre...

Az intenzív osztályon töltött hat hónap után Manushi szervei olyan mértékben fejlődtek, hogy végre kiengedték a kórházból. Amikor az orvosok elbocsátották 2,5 kiló volt.

- Hirdetés -

Az életéért folytatott küzdelem azonban nem volt könnyű. Születése pillanatától kezdve Manushit lélegeztetőgépre helyezték, és túlélési esélye 1 százalék alatt volt. Akár hisszük, akár nem, felülmúlta az esélyeket.

kep 2022 07 11 175807189 Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt...az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre...

Mivel bélrendszere fejletlen volt, Manushit nem tudták megfelelően táplálni, így az orvosok az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, szénhidrátot, lipideket és aminosavakat egyenesen a vérébe juttatták.

Miután 7 hetes lett, Manushi elkezdett szopni, és ez nagyszerű jel volt. Ezen a ponton önállóbban kezdett lélegezni, és a többi szerve is rendesen növekedett.

- Hirdetés -

Az orvosok elhatározták, hogy megmentik ennek a lánynak az életét. Ezzel is azt üzenték, hogy a női gyerekek ugyanolyan fontosak, mint a férfiak, ellentétben azzal, amit India egyes részein az emberek vallanak.

kep 2022 07 11 175817675 Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt...az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre...

„Úgy döntöttünk, hogy megmentjük a csecsemő életét, és megadjuk neki a szükséges orvosi ellátást és odafigyelést, mert azt akartuk üzenni, hogy egy kislányt meg kell védeni” – mondta a kórház igazgatója, Dr. Sunil Janged. – Felajánlottuk neki a szükséges orvosi ellátást.

kep 2022 07 11 175642698 Születésekor kevesebb, mint fél kiló volt...az orvosok szerint semmi esélye nem volt a túlélésre...

A feljegyzések szerint egy Emilia Grabarczyk nevű lány, aki 2015-ben született Wittenbergben, Németországban, mindössze 250 gramm, a rekordtartó. A legkönnyebb baba, aki túlélte…

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!