Te hogy véded meg elektromos készülékeid a nyári zivatarok idején? Íme néhány tipp a biztonság érdekében!

Megosztás

- Hirdetés -

Imádjuk a nyarat, a napsütést, a szabadságot, de a forrósággal összefüggésben megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye és az azok által okozott károk veszélye is. A zivatarok potenciális veszélyforrást jelentenek ránk, illetve otthonunk biztonságára is.

villam ejszaka hazak Te hogy véded meg elektromos készülékeid a nyári zivatarok idején? Íme néhány tipp a biztonság érdekében!

Kulcsfontosságú tehát, hogy a vihar közeledtével megtegyük a legfőbb intézkedéseket annak érdekében, hogy anyagi kár nélkül ússzuk meg a természet dühöngését.

A legtöbben áramtalanítunk, kihúzzuk a konnektorból a televíziókészülékeket, laptopokat, számítógépeket és elektronikus konyhai eszközöket.

- Hirdetés -

Más veszélyforrás azonban eszünkbe sem jut, pedig ennél sokkal többet tehetünk azért, hogy megőrizzük saját és otthonunk épségét is.

Te hogy véded meg elektromos készülékeid a nyári zivatarok idején? Íme néhány tipp a biztonság érdekében!

Drága elektronikus eszközeink túlfeszültségre érzékenyek, ennek ellenére a legtöbben úgy érezzük, a vihar majd elvonul, mi pedig megússzuk azt anélkül, hogy bármit is tennénk. Nos, ez az esetek bizonyos százalékban be is jön, de mi van, akkor, ha mégsem? Mit tehetünk még azért, hogy maximális biztonságban vészeljük át a nyári zivatarokat?

Azon kívül, hogy a már említett eszközöket kihúzzuk a konnektorból, érdemes megnéznünk az összes többi kábelt is, ami készülékeinkhez tartozik. Példának okáért a televíziók esetében nem elég leválasztani magát a tápegységet. Egy ilyen és ehhez hasonló eszközökhöz több vezeték és egyéb kábel is csatlakoztatva van.

- Hirdetés -
3 simple steps for connecting component video cables to your tv 2 Te hogy véded meg elektromos készülékeid a nyári zivatarok idején? Íme néhány tipp a biztonság érdekében!

A legnagyobb veszélyforrás pedig maga az antennakábel. Ezek a kábelek ugyanis költséges problémákat okozhatnak nekünk. Ha egy villám belecsap az antennába, az károsítja a készüléket. Éppen ezért fontos, hogy ne csak az áramot zárjuk el készülékünktől, hanem válasszuk le róla az antennakábelt is.

HD6Forest Te hogy véded meg elektromos készülékeid a nyári zivatarok idején? Íme néhány tipp a biztonság érdekében!

A Sony egy útmutatót is készített annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét a vihar okozta veszélyekre. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a televízió készülékeket ne csak a hálózatról, hanem az antennáról is válasszák le. Továbbá az ajánlások között szerepelnek még a HDMI és az internetkábelek leválasztása is. Kisülés esetén ugyanis a router vagy a set-top box és átviheti a feszültséget a tévé egy adott pontjára, ami károsodáshoz vezethet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!