Újabb hír a Nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásáról! Ez érdekes lesz…

- Hirdetés -

Az Országgyűlés honlapján érdekes infók olvashatók…

Nemrég egy transznemű magyar nő pert nyert a bíróságon, mert nem vonulhatott nőként 40 év szolgálati idő után nyugdíjba.

nyugdij 40 Újabb hír a Nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásáról! Ez érdekes lesz...

„A jogalkotó eredeti szándéka és a józan ész alapján” a kedvezményes nyugdíjjogosultság azokat illetik meg, akik 40 évig nőként dolgoztak, illetve nőként vették igénybe azokat a társadalombiztosítási jogosultságokat, amelyeket a magyar állam gyermekvállalás esetén a nőknek biztosít.

- Hirdetés -
kep 2023 07 14 141811227 Újabb hír a Nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásáról! Ez érdekes lesz...

Magyarország a születési nemet tartja számon. Nem fair, hogy valaki 39 évnyi munkaviszony után nőnek érzi magát, és megkapja a nyugdíjt.

Elvira 2020 előtt kérelmezte új neme jogi elismerését. Férfinak született, 2013 óta hivatalos iratai szerint nő. Ez van a személyi igazolványában és a TAJ-kártyáján is. Meglepődött, amikor 2021-ben a nyugdíjfolyósító továbbra is férfiként tartja nyilván, így nem vonatkoznak rá a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes szabályok. Perre vitték a dolgot.

kep 2023 07 14 141825622 Újabb hír a Nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásáról! Ez érdekes lesz...

A Nők 40 nevű korkedvezmény célja, a nők kompenzálása a gyermeknevelésért és a családi élet fenntartásával összefüggő szerepvállalásukért.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!