Vámpírlegyek közelednek Magyarország felé. Elképesztően fájdalmas a csípése!

- Hirdetés -

A nyári meleg egyre inkább közelebb hozza ezeket a repülő szörnyeket!

Több brit lap is lehozta, hogy a hatalmas nyári esőzések miatt elszaporodtak náluk a vérszomjas legyek. Ruhán keresztül is támad, és nagyon fájdalmas csípése van.

kep 2023 06 28 161324034 Vámpírlegyek közelednek Magyarország felé. Elképesztően fájdalmas a csípése!

Ezek a legyek azért is veszélyesek, mert ellenállnak a rovarirtóknak. Ruhán keresztül is képesek megcsípni és hatalmas duzzadt, viszkető vörös foltot hagynak maguk után.

- Hirdetés -

A British Pest Control Association felvette ezt a rovart arra a listára, melyen olyan veszélyes csípésű állatok szerepelnek, mint például a fekete özvegy.

kep 2023 06 28 162247339 Vámpírlegyek közelednek Magyarország felé. Elképesztően fájdalmas a csípése!

„Magyarország klímája egyre inkább változik, ami miatt előfordulhat, hogy olyan állatok jelennek meg itthon, amik eddig nem voltak vagy  nem ekkora számban. Ezek az állatok így akár meg is tudnak itt honosodni, ha még nem a magyar fauna részei” – nyilatkozta Sár József entomológus a Ripostnak.

kep 2023 06 28 162130062 Vámpírlegyek közelednek Magyarország felé. Elképesztően fájdalmas a csípése!

„A nagyon hosszú ősz, a tartós meleg, a kitolódott nyár olyan hatások, melyek kedveznek ezeknek az állatoknak. Anglia éghajlata kontinentális, tehát hűvösebb, mint a miénk és ott előfordul ez az állat, tehát nincs kizárva, hogy nálunk is előfordul. A mi éghajlatunk egyre inkább szubmediterrán jellegű.”

Veszélyes fertőzéseket terjeszthetnek!

A nőstény vámpír legyek olyan fájdalmas duzzanatokat okozhatnak, amelyeket még antibiotikummal sem lehet megfelelően kezelni.

- Hirdetés -
kep 2023 06 28 162156943 Vámpírlegyek közelednek Magyarország felé. Elképesztően fájdalmas a csípése!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!