Veszélyes, lappangó betegség rohanhatja le Magyarországot! Egyre több a beteg!

- Hirdetés -

Magyarországon a felnőtt lakosság 7 százaléka érintett!

Hiába az orvostudomány fejlődése, sajnos még 2023-ban is számos olyan betegséggel állunk szemben, amelyekkel szélmalomharcot vívunk. Ezek közül az egyik legveszélyesebb a diabétesz.

kep 2023 06 11 185854649 Veszélyes, lappangó betegség rohanhatja le Magyarországot! Egyre több a beteg!

A statisztikák szerint a diabétesz világszerte 2021-ben 6,7 millió áldozatot szedett. Világszinten 7 milliárd ember érintett.

- Hirdetés -

Nem a halálozás az egyik legfőbb gond, hanem a fogyatékossá válás vezető okának is számít.

kep 2023 06 11 185904684 Veszélyes, lappangó betegség rohanhatja le Magyarországot! Egyre több a beteg!

Ez egy hosszú távú egészségügyi állapot, amely arra hat ki, hogy miként alakítja az emberi szervezet az ételeket energiává.

A cukorbetegség megakadályozza, hogy a hasnyálmirigy megfelelően termelje az inzulint, ami magas vércukorszintet eredményez. Ez hosszú távon kihatással lehet a szívre, a vesére, a látásunkra, szinte mindenre.

kep 2023 06 11 185916702 Veszélyes, lappangó betegség rohanhatja le Magyarországot! Egyre több a beteg!

A diabéteszes gyerekek száma évről évre növekvő tendenciát mutat. Az utóbbi 30 évben megháromszorozódott a számuk. Ezt egy autoimmunbetegség okozza.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!