VIDEÓ! Összeomlott az üveghíd a turisták alatt…Egy ember szörnyethalt, sok a sérült

- Hirdetés -

Egy ember meghalt, hárman megsérültek.

A tragédia október 25-én történt a Limpakuwus fenyvesben, Banyumasban, Kínában. Az egyik munkás, akit a helyi média Sunartonak nevezett, azt mondta, hogy hallotta, hogy az üveghíd 10 óra körül összetörik. Két ember zuhant a mélybe. Egyikük a helyszínen meghalt. Több turista megsérült.

turista hid VIDEÓ! Összeomlott az üveghíd a turisták alatt...Egy ember szörnyethalt, sok a sérült

Banyumas önkormányzati rendőrfőnök, Edy Suranta Sitepu megerősítette, hogy az esettel kapcsolatban rendőrségi vizsgálat indult. Kiderült, hogy a tragédia megelőzhető lett volna, hisz számos figyelmeztetést kaptak már az üveghíd rossz állapota miatt.

Sokan panaszkodtak, hogy a szerkezet ingatagnak tűnt. Ráadásul egyszerre túl nagy turistacsoportokat engedtek fel a hídra.

- Hirdetés -

A tragédia másnapján elvégzett helyszíni szemle során kiderült, hogy a híd nem felel meg a biztonsági előírásoknak. A híd üvege mindössze 1,2 centiméter vastag volt. Hasonló, de biztonságos szerkezetekben legalább öt centiméter vastagságú üveget használnak. A hídváz is rosszul volt megépítve. Nem is lett volna szabad használni.

kep 2023 10 30 132212452 VIDEÓ! Összeomlott az üveghíd a turisták alatt...Egy ember szörnyethalt, sok a sérült

A rendőrség a teljes turistaövezetet lezárta a vizsgálat idejére. A nyomozók azt vizsgálják, hogy miért engedélyezték a híd használatát, ha az nem felelt meg az alapvető előírásoknak. A tulajdonosok és a híd építéséért felelős személyek felelősségre vonhatók.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!