5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak…

- Hirdetés -

A legtöbb ember segítőkész, és igyekszik tenni azért, hogy segítsen bajba jutott embertársainak. Vannak azonban helyzetek, amikor ezt nem szabad megtenni.

segitseg 5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak...

Ne segíts, ha elvársz valamit cserébe.

Amikor segítünk egy másik embernek, biztosnak kell lennünk abban, hogy őszintén tesszük. Sok példa van az életből, amikor valaki segített a barátjának, majd évekig felhándigálja neki. Valóban őszintén segítünk? Vagy van valami indítékunk rá…

kep 2023 06 21 134810086 5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak...

Ne adj segítséget, ha másoknak nincs rá szükségük.

Először udvariasan puhatolózzunk, hogy tényleg szükség van-e ránk. Soha nem jó, ha valaki feleslegesen avatkozik bele a dolgokba. A felesleges tanácsok egy idő után rettentő idegesítő lesz mások számára. Néha többet ártunk vele, mint használunk.

- Hirdetés -
kep 2023 06 21 134820597 5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak...

Csak akkor segítsünk, ha ezzel magunkat nem keverjük bajba.

Vannak helyzetek, amikor igenis önzőnek kell lennünk. Egy bölcs ember képes elmagyarázni a helyzetet a barátjának úgy, hogy megértse, az adott pillanatban nem tudunk rajta segíteni. Jó, ha az emberre számíthatnak, de ezzel nagyon sokan, könnyedén visszaélnek.

kep 2023 06 21 134840192 5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak...

Vannak bizonyos időszakok az életben, amikor az ember nem érdemel segítséget.

Biztos van olyan barátod, aki folyamatosan manipulál és kizárólag önző célokra használ fel. Természetesen ezt már régóta észrevetted, de ugyanakkor továbbra is kommunikálsz vele. A következő egy példahelyzet. Egy nap eljött a pillanat, amikor ez az úgynevezett barát bajba került. Természetesen mindenki elfordul tőle, és nincs kihez fordulnia rajtad kívül. Naivitásod és szánalmad miatt segítesz neki. És mi a válasz? Még egy egyszerű „köszönöm” szót sem fogsz hallani. Legközelebb biztosan nem akar majd segíteni neki, bár ez nem tény. Ha szíved szerint nem akarsz segíteni ennek a személynek, és az intuíciód azt súgja, hogy ezt nem érdemes megtenned, akkor bízz a belső hangodban, és tartózkodj tőle.

kep 2023 06 21 134851935 5 helyzet, amikor nem szabad segítséget nyújtanunk másoknak...

Csak akkor ajánld fel a segítségedet, ha tényleg képes vagy segíteni.

Természetesen semmi rossz nincs abban, ha segítünk egy olyan embernek, akinek szüksége van rá. Ha őszintén megértetjük vele, hogy semmilyen módon nem tudunk rajta segíteni, akkor meg sem kell próbálkoznia ezzel. Abban az esetben, ha nem vagyunk kompetensek ebben a kérdésben, akkor nem kell orvost vagy pszichológust játszani. Az ilyen tanácsok nem segítenek. A legjobb, amit tehetsz, hogy erkölcsileg támogatod az illetőt. Hallgass rá, hadd sírjon a válladon. Ha a helyzet valóban súlyos, akkor csak szakemberhez kell fordulni. Itt kell véget érnie a tanácsának.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!