A Google Chrome inkognitó módja mégsem olyan „privát” mint azt gondolnánk. Már a Google is elismeri!

Megosztás

- Hirdetés -

A Google Chrome inkognitómódban nem olyan „privát”, mint azt egyes felhasználók gondolják. A gyártónak módosítania kellett az ebben a módban megjelenő feliratot, hogy egyértelműen jelezze, hogy a korlátozott követés csak az alkalmazásra vonatkozik: az előzményekre és egyéb adatok mentésére.

kep 2024 01 20 152047155 A Google Chrome inkognitó módja mégsem olyan "privát" mint azt gondolnánk. Már a Google is elismeri!

Korábban a Google Chrome inkognitómódban más üzenetet jelentetett meg, amiből egyes felhasználók arra a következtetésre jutottak, hogy ez a mód annyira „privát”, hogy a böngészőablak bezárása után az abban végrehajtott összes művelet elfelejtődik. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. Az inkognitó csak az előzmények és adatok helyi mentését érinti a böngészőben , ami megakadályozza, hogy a többi számítógép-felhasználó megtudja, milyen oldalakat tekintett meg rajta, de nem befolyásolja a webhelyek vagy maga a Google általi nyomon követhetőséget – ahogyan a frissített felirat közvetlenül tájékoztat.

chrome A Google Chrome inkognitó módja mégsem olyan "privát" mint azt gondolnánk. Már a Google is elismeri!

Ez a kis változtatás a rendelkezésben egy 5 milliárd dolláros bírság következménye, amelyet a Google éppen az üzenet korábbi formája miatt fizetett ki – tájékoztat az Android Central. Az ügy 2020 óta húzódik, amikor is egy csoportos kereset indult, amelyben azzal vádolták a gyártót, hogy inkognitó módban követi a felhasználókat a Chrome-ban, annak ellenére, hogy úgy vélik, hogy ebben a böngészési módban nem lehet nyomon követni a tevékenységet.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!