Egy fizikus azt állítja, hogy rájött, miért nem találkoztunk még idegenekkel, és az ok eléggé aggasztó!

Megosztás

- Hirdetés -

Számos magyarázat létezik, de ez a mostani, eléggé aggasztó!

ufo Egy fizikus azt állítja, hogy rájött, miért nem találkoztunk még idegenekkel, és az ok eléggé aggasztó!

Számos magyarázattal élnek arra a kérdésre, hogy miért nem találkoztunk még mással ebben a hatalmas univerzumban. Egyik sem 100 százalékosan meggyőző, így az emberek tovább kutatnak. Egyszer majd eljön a nap…

Alexander Berezin orosz fizikusnak, a Nemzeti Elektronikus Technológiai Kutató Egyetemről (MIET) van egy másik ötlete. A Fermi-paradoxon megoldásának nevezi. Eszerint amint egy civilizáció eléri azt a képességet, hogy szétterjedjen a csillagok között, elkerülhetetlenül kiirt minden más civilizációt.

- Hirdetés -
kep 2024 01 20 151128919 Egy fizikus azt állítja, hogy rájött, miért nem találkoztunk még idegenekkel, és az ok eléggé aggasztó!

A zord elmélet nem feltétlenül feltételez gonosz idegen fajt. Egyszerűen előfordulhat, hogy nem vesznek észre minket, és a galaxison átívelő exponenciális terjeszkedésük fontosabb lehet számukra, mint ami velünk történne.

Egyszerűen csak nem vesznek észre minket. Úgy képzeljük el, ahogy egy építkezésnél sem fognak megállni egy hangyaboly miatt.

kep 2024 01 20 151144716 Egy fizikus azt állítja, hogy rájött, miért nem találkoztunk még idegenekkel, és az ok eléggé aggasztó!

Bár az általa festett kép meglehetősen komor, van egy még kevésbé vidám aspektusa. Azt sugallja, hogy azért vagyunk még itt, mert valószínűleg nem mi leszünk a hangyák. Számtalan civilizáció jövőbeli pusztítói vagyunk.

„Feltételezve, hogy a fenti hipotézis helyes, mit jelent ez a jövőnkre nézve? Az egyetlen magyarázat az antropikus elv megidézése. Mi vagyunk az elsők, akik eljutunk a [csillagközi] szakaszhoz. És valószínűleg az utolsókként távozunk.”

- Hirdetés -
kep 2024 01 20 151158157 Egy fizikus azt állítja, hogy rájött, miért nem találkoztunk még idegenekkel, és az ok eléggé aggasztó!

Berezin megoldása a paradoxonra a feltételezések több egyszerűsítéséből fakad. Például az élet definíciója hét paramétertől függ, de Berezin számára csak egy számít: a növekedés. A növekedés a kiindulási bolygón túli terjeszkedés ösztönzése, és ha a terjeszkedés irányába ható erő válik a domináns erővé, akkor az univerzum bármely más létező életét eltaposni fogja. A gyarmatosítás és a kapitalizmus két történelmi példa az ilyen erőkre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!