Katasztrofális „jóslat” a hitellel rendelkező emberek számára. Az MNB megszólalt

Megosztás

- Hirdetés -

Ha hitellel rendelkezel akkor ezzel jobb ha tisztában vagy!

Ha már van hiteled akkor ezt tudnod kell, ha még nincs akkor jól gondold meg, hogy belevágsz e!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdászai szerint a magyar kamatlábak magasak maradnak. A csökkentésükre legkorábban 2025-ig kell várni.

Az MNB a közelmúltban csökkentette az alapkamatot 10%-ra, de további csökkentéseket tervez, ha az infláció mérséklődik. A jegybank célja az árstabilitás fenntartása és a gazdasági növekedés támogatása.

- Hirdetés -
Hitel
Hitel

MNB: A kamatlábak várhatóan magasak maradnak 2025-ig

Az MNB közleménye szerint a kamatlábak 2024 végéig a jelenlegi szinten maradnak. „A monetáris politika szigorú álláspontot képvisel, hivatkozva a magas inflációra és az energiaárak növekedésére” – írták az MNB szakértői jelentésükben.

Bár az MNB a közelmúltban csökkentette az alapkamatot, további csökkentésekre csak az infláció mérséklődése esetén kerülhet sor. Az infláció várhatóan 2025-re tér vissza a jegybank céljához, ekkor lehetőség nyílhat a kamatlábak további csökkentésére.

Az MNB változatlanul hagyta a kamatlábakat

Szerdán az MNB úgy döntött, hogy a kamatlábakat változatlanul hagyja. Az alapkamat továbbra is 10%. Az MNB elnöke, Matolcsy György a múlt heti sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy 2025 közepén megjelennek az első kamatcsökkentésekre utaló jelek. Az inflációellenes intézkedések részleges eltörlésével a kamatcsökkentés valószínűsége ebben az évben nulla.

- Hirdetés -

Matolcsy György szerint

Matolcsy elnök szerint a monetáris politika lazítására csak 2025 második felében nyílhat lehetőség. A jegybank folytatja a monetáris politikai eszköztár egyszerűsítését, és folyamatosan értékeli a makrogazdasági adatokat, az inflációs kilátásokat és a kockázati környezet alakulását.

matolcsi gyorgy Katasztrofális "jóslat" a hitellel rendelkező emberek számára. Az MNB megszólalt
Az MNB céljai

Az MNB célja az árstabilitás fenntartása, a pénzügyi stabilitás megőrzése és a gazdaságpolitika támogatása. Az infláció mérséklődése és a gazdasági növekedés stabilizálódása esetén a kamatlábak fokozatosan csökkenhetnek a következő években.

További Hírekért kattints IDE!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!