A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

- Hirdetés -

A májrák gyakran csak késői szakaszában okoz tüneteket. Ez megnehezíti a betegség gyors diagnosztizálását, a betegek általában akkor fordulnak szakorvoshoz, amikor már késő. 

majrak A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

A bőr elárulja a máj állapotát

Magyarországon évente 600-900 új májsejt rákos megbetegedéssel számolhatunk. A betegség előfordulási gyakorisága azonban Európában is folyamatosan nő. Férfiaknál a májrák általában háromszor gyakoribb, mint nőknél.Via

A bőrön fellépő tartós viszkető érzés a májrák figyelmeztető jele lehet. A szakértők szerint, a bőrviszketést az epesók bőrben történő felhalmozódása okozhatja.

- Hirdetés -
kep 2023 05 16 153310150 A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

Ugyanakkor sárgaság is kialakul a bőr és a szemfehérje jellegzetes besárgulásával. Bár ez már a betegség későbbi szakaszában jelentkezik. A betegek 40%-ánál megfigyelhető ez a jelenség.

kep 2023 05 16 153335737 A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

A szakemberek megjegyzik, hogy a tartós viszketés különböző erősségű lehet. Egyes esetekben a hétköznapi dolgainkban is korlátoz, máshol pedig meglehetősen enyhén és csak bizonyos helyeken jelentkezik.

A viszketés és a sárgaság mellett vannak más figyelmeztető jelek is, amelyekre fel kell hívniuk a figyelmünket. A májrák tünetei közé tartozhat az állandó fáradtság és az energiahiány, valamint az étvágy- és súlyvesztés.

- Hirdetés -
kep 2023 05 16 153401274 A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

A betegséget általában influenzaszerű tünetekkel járó rossz közérzet kíséri. A has jobb oldalán kitapintható csomó jelenhet meg. A májrák néha emésztési zavarokkal és hasi fájdalommal is jár.

Érdemes szakemberhez fordulni, ha puffadást tapasztalunk, ami nem az elfogyasztott étel miatt van. A WC-ben ügyeljünk a vizelet és a széklet színére – a sötétebb szín aggodalomra ad okot.

kep 2023 05 16 153414534 A májrák korai tünete. Sokan nem is hallottak róla

Ha a fent említett tüneteket észleli, amelyek hosszú ideig fennállnak, szakemberhez kell fordulni. A májrák prognózisa nagymértékben függ a betegség stádiumától.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!