Kevesen tudják, milyen mérgező a gyöngyvirág…

- Hirdetés -

A gyöngyvirág egy bájos növény, finom illattal. Gyönyörű kerti dísz lehet. Van azonban egy „de”. Ez a növény is mérgező! Mit kell még tudni a gyöngyvirágról?

kep 2023 05 16 154325606 Kevesen tudják, milyen mérgező a gyöngyvirág...

Legyünk vele óvatosak!

Ez a kis növény gyakran vázánk dísze. Vannak, akik értékelik miniatűr megjelenését és édes, finom illatát. Kezdő kertészek számára a gyöngyvirág ideális növény – önmagát veti. Csak akadályokkal kell korlátozni a növekedését, hogy ne nőjön túl sokat. Finomsága és népszerűsége ellenére is érdemes odafigyelni rá. A gyöngyvirág mérgező, különösen a kisgyermekek számára.

kep 2023 05 16 154333513 Kevesen tudják, milyen mérgező a gyöngyvirág...

Ha kisgyerekek vannak otthon – legyen óvatos! A gyöngyvirág nagyon mérgező számukra! A növény levelének vagy virágainak elfogyasztása veszélyes, sőt halálos is! Ezért a legjobb, ha nem tartod otthon ezeket a virágokat gyerekek jelenlétében. A gyöngyvirág váza-vize is káros, úgy kell kiönteni, hogy ne érintkezzen az edényekkel. Ettől a növénytől házi kedvencünk is mérgezést kaphat. A tünetek az embereknél és házi kedvenceiknél is azonosak. Hogyan lehet felismerni a mérgezést?

- Hirdetés -
kep 2023 05 16 154355289 Kevesen tudják, milyen mérgező a gyöngyvirág...

A gyöngyvirág mérgezés tünetei

A gyöngyvirág méreg a szívre és az emésztőrendszerre hat. Termésének vagy virágának elfogyasztása után a következő tünetek jelentkeznek: légszomj, szívritmuszavarok, hányás, hasmenés. Menjen a sürgősségi osztályra , amint ezeket a tüneteket észleli. Ha a házi kedvence mérgezett, vigye el állatorvoshoz. A gag reflex erőltetése (hánytatás) segít a méreganyagok eltávolításában a szervezetből. Hashajtók használata javasolt . Orvosi beavatkozás nélkül azonban nem lehetséges. A gyöngyvirágot könnyedén össze lehet téveszteni a medvehagymával. Amikor még nem virágzik, nagyon hasonlóak a leveleik.

kep 2023 05 16 154409396 Kevesen tudják, milyen mérgező a gyöngyvirág...

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!