Börtönbe kerülhet Berki Mazsi. Több tízmilliós csalásra derült fény!

- Hirdetés -

2-től 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Mazsi két évvel ezelőtt hozta világra Berki Krisztiánnak közös gyermekét. A kislány neve Emma Katerina lett. Mivel celebeknek számítanak, kitalálták, hogy élőben közvetítik a szülés pillanatait, amit bárki megnézhetett 1490 forintért.

kep 2023 10 28 082725645 Börtönbe kerülhet Berki Mazsi. Több tízmilliós csalásra derült fény!

Az online streamen mindent pillanatot látni lehetett. Hogy készítik fel Mazsit a császármetszésre stb.

- Hirdetés -

A követők viszont kiszúrták, hogy valami nem stimmel a dátumokkal. Egyáltalán nem úgy zajlottak a dolgok, ahogy azt előre beharangozták.

Végül Hajdú Péter műsorában Mazsi elárulta az igazságot.

Nem élőben ment, mert nem engedtem, hogy élőben menjen

- Hirdetés -

Egyes becslések szerint a pár több tízmillió forintot keresett az „elő” show-val. Ami nem is volt „élő”…

kep 2023 10 28 082955699 Börtönbe kerülhet Berki Mazsi. Több tízmilliós csalásra derült fény!

Dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd szerint:

Bűncselekménynek minősül és nem szabálysértésnek. A csalás tényállásában van egy olyan kitétel, hogyha szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást üzletszerűen követi el valaki, az bűncselekménynek minősül. Az elévülési időszak tehát nem érvényes ebben az esetben, mivel ez bűntettnek minősül és nem szabálysértésnek, ha sok embert csapok be, akkor az üzletszerűen elkövetettnek minősül

- Hirdetés -
mazsika Börtönbe kerülhet Berki Mazsi. Több tízmilliós csalásra derült fény!

Különösen nagy értékre elkövetett esetben törvény szerint a büntetési tétel 2-től 8 év. Különösen nagy kárnak az számít, ha 50 és 500 millió forint között van az adott összeg.

Ha tényleg elindulna egy nyomozás, akkor az lesz a kérdés, hogy a Berki Mazsinak van-e felelőssége egyáltalán, vagy elkövetője-e egyáltalán a bűncselekménynek. Csalás esetében azt kell bizonyítani, hogy valaki tudatosan, szándékosan tévedésbe ejtett valakit. Például tévedésbe ejtette-e ezeket az embereket, akik úgy hitték, élőben lesz a szülés közvetítve. Az egy fontos kérdés, hogy ő akkoriban hirdette-e bárkinek, hogy élőben lesz közvetítve a szülése. Mert ha nem ő mondta ezeket a dolgokat, akkor nem ejtette tévedésbe a nézőket és nem lehet megbüntetni. Kivéve, hogyha felbujtó volt, vagyis ő mondta a férjének, hogy ezt közölje az emberek felé, de ezt persze bizonyítani is tudni kell – folytatta az ügyvéd.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!