November 1-től csak így léphetnek be a magyarok Ausztriába

- Hirdetés -

Idén is november 1-jétől hatályos nyugati szomszédunkban (Ausztria) az úgynevezett helyzettől függő gumiabroncs-kötelezettség. Ami azt jelenti, hogy ha egy baleset után kiderül a téli gumi hiányát akkor 5000 eurós bírsággal is büntethet az osztrák hatóság.

ausztria

2008. január elsején vezették be a téli időszakban kötelező téli gumihasználatot Ausztriában. Azóta november 1. és április 15. között télies útviszonyok (hó, havas eső vagy jegesedés) között mind a négy keréken kötelező a téli gumi használata a személyautók és 3,5 tonna alatti gépjárművek részére.

A sokak által kedvelt úgynevezett négy évszakos gumik is használhatók. A legfontosabb kritérium a mintázat mélysége, amely a törvény szerint Ausztriában minimum 4 mm akár a négy évszakos, akár a téli gumikon.

- Hirdetés -

A téli gumi kiváltható hólánccal is, ha azt az egyik tengelyre felszereljük. A hólánc csak teljesen hóval borított úton használható.

Rendőri ellenőrzés során a nem megfelelő gumiabroncs használatát 50 eurós bírsággal büntetik. Baleset esetén a bírság elméletileg akár az 5000 eurót is elérheti, nem beszélve a jogi következményekről és a biztosítók sem fizetnek ilyen esetben.

Igaz, határátlépéskor nem ellenőrzik, de az autópálya melletti parkolókban számíthatunk szúrópróbaszerű rendőri ellenőrzésre.

- Hirdetés -

Összességében elmondhatjuk, hogy a legrosszabbul akkor járunk, ha nyári gumikkal balesetbe keveredünk.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!