2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekCsalás az IKEA-ban: Így akart egy vásárló filléreket fizetni egy matracért

Csalás az IKEA-ban: Így akart egy vásárló filléreket fizetni egy matracért

-

A koronavírus járvány miatt rengetegen lettek munkanélküliek. A vendéglátás, a turizmus, az előadóművészet…stb. mind-mind hanyatlik a vírus miatt. Ennek következtében az emberek nem kerestek pénzt, és így nem volt miből fizetniük az albérletüket és nem volt miből vásárolniuk. Sokaknak költöznie kellett, illetve másik munka után nézni, hogy valamennyi pénz álljon a házhoz.

A kép csak illusztráció

Egyes országokban olyan szigorú szabályokat vezettek be, miszerint semmi más nem lehet nyitva, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak. A legszomorúbb az egészben, hogy míg a társadalom tagjai egyre kevesebb pénzhez jutottak, addig a termékek árai emelkedtek. Ez pedig olyan szinten kétségbe ejtette az embereket, hogy egyesek elkezdtek csalni.

A kép csak illusztráció

Egy 44 éves férfi naivan azt gondolta, hogy képes lesz átverni az IKEA dolgozóit. Zseniálisnak nem nevezhető terve az volt, hogy a kiszemelt ágymatrac vonalkódját egy olcsóbb termék kódjára cseréli le. Terve azonban meghiúsult, mikor egy szemfüles biztonságiőr útját állta.

A kép csak illusztráció

A Świdnica-i lakos egyedi kedvezményt akart magának adni, mikor meglátta, hogy a választott matrac nagyon sokba kerül. A férfi odament az önkiszolgáló pénztárhoz és a 120 ezret érő matrac vonalkódja helyett egy 800 forint értékű székláb kódját olvasta le.

A kép csak illusztráció

Terve meghiúsult, mert a biztonsági őr észrevette, hogy a hatalmas matraccal távozó férfinak kis összegű nyugta van a kezében. A férfi azonnal riasztotta a wrocławi rendőröket, akik néhány perccel később meg is érkeztek. A rendőrség szóvivője elárulta, hogy megérkezésük után a csaló rosszullétre panaszkodott.

A kép csak illusztráció

Miután kiderült a teljes igazság az üggyel kapcsolatban a zavarban lévő csaló férfi még rosszabbul lett. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, de szerencsére ez csak ideiglenes kényszerhelyzet volt.

A kép csak illusztráció

Minden jel arra mutatott, hogy a férfi egyszerűen csak szimulál, mivel a mentősök semmilyen rendellenességet nem találtak nála. A gyanúsítottat ezek után átadták a rendőrségnek, akire 6 hónaptól 8 évig terjedő szabadságvesztés is várhat.

A kép csak illusztráció

A szóvivő szerint a csaló büntetőjogi felelősséggel tartozik a bűncselekményért, amiért 6 hónaptól 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Egyre több áruházban, élelmiszerüzletben alakítanak ki önkiszolgáló kasszákat, hogy ezzel is felgyorsítsák a vásárlás ütemét. Sajnos viszont egyesek visszaélnek ezzel a helyzettel.

Ezek is érdekelhetnek