Dió méretű jég, 90 km/h-s szél, felhőszakadás: 11 vármegyére narancssárga riasztást adtak ki

- Hirdetés -

Mutatjuk, hogy hol kell a legjobban vigyázni!

Az egész országra riasztást adtak ki, sok helyre másodfokút! Zivatarok, felhőszakadás de van ahol a rekkenő hőség miatt.

Az Orzságos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint már az éjszaka folyamán is több helyen előfordulhattak zivatarok, délelőtt azonban az ország több részén is kisüthet a nap. 

„Délután újra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ekkor az Alföldön és északkeleten, estétől a Dunántúlon ismét kialakulhat zápor, zivatar. 

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek”

– írja az OMSZ a honlapján.

- Hirdetés -

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 37 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő este 20, 27 fok valószínű.

1 Dió méretű jég, 90 km/h-s szél, felhőszakadás: 11 vármegyére narancssárga riasztást adtak ki

Péntek délutántól aztán újabb viharokra lehet számítani – jéggel, özönvízzel, viharos széllel!

Mára virradóra főleg az ország északi, északnyugati felén képződtek zivatarok, amelyek fő kísérőjelensége a felhőszakadás – írja a met.hu.

„A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés (ált. 45-65 km/h) és minimális eséllyel jégeső (ált. < 1-2 cm) is társulhat” – olvasható a honlapjukon, majd az tis elárulják: a délutáni óráktól elsősorban az Alföldön és az északkeleti tájakon számíthatunk zivatarokra, amelyekhez viharos széllökés (60-90 km/h), jégeső (2-5 cm) és felhőszakadás (25-50, néhol > 50 mm) társulhat.

Jelentős bizonytalanság mellett akár heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket lokálisan károkozó szélroham (> 90 km/h) és 5 cm feletti jég is kísérhet.

2 Dió méretű jég, 90 km/h-s szél, felhőszakadás: 11 vármegyére narancssárga riasztást adtak ki

„Péntek estétől délnyugat felől kiterjedt zivataros rendszer várható, amelyhez a felhőszakadás (30-60, helyenként > 60 mm) mellett kezdetben a már említett heves kísérőjelenségek is társulhatnak. 

A csapadékrendszer az éjszaka folyamán fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik” 

- Hirdetés -

– folytatja előrejelzését az OMSZ. 

Felhőszakadás miatt az egész országra riasztást adtak ki – 4 vármegyére narancsot:

3 Dió méretű jég, 90 km/h-s szél, felhőszakadás: 11 vármegyére narancssárga riasztást adtak ki
- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!