Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

- Hirdetés -

A COVID-19 ellen beoltott 18 éves lány halála visszahozta az oltások ellenjavallatainak témáját. Ez a helyzet is csak azt bizonyítja, hogy nem minden beteget lehet oltani még tesztelési fázisban lévő készítményekkel. Még a jó egészség sem garantálja, hogy nem lesznek komplikációk.

kep 2021 06 13 095335 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

Ki ne oltassa be magát?

A koronavírus elleni oltások piacon való megjelenése óta a gyógyszertárak nem nagyon adtak hírül ellenjavallatokat az oltásra. Ennek oka nem az volt, hogy annyira szuper mindegyik, hanem egyszerűen még nem álltak rendelkezésre információk a lehetséges mellékhatásokról.

- Hirdetés -
kep 2021 06 13 095349 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

Már egy ideje kapjuk a szurikat és megtudtuk, hogy nem mindenkinek szabad beoltatni magát. Idő közben kiderült az is, hogy a hormonális fogamzásgátlást alkalmazó nők a veszélyeztetettebb halmazba tartoznak.

kep 2021 06 13 095421 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

Minden nőgyógyász megerősíti, hogy a hormonális fogamzásgátlást szedő nőknél fennáll a tromboembóilás változások kialakulásának veszélye. A vérrögök vagy trombatikus betegségek sokkal gyakoribbak az orális fogamzásgátlást szedő nőknél, mint annak más formáját alkalmazóknál. Azokat az embereket, akik hormonális fogamzásgátlást szednek, semmiképp sem szabad oltani AstraZenecával.

kep 2021 06 13 095436 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

Megnövekedett kockázata van az oltásnak az elhízott vagy kardiológiai betegséggel küzdők esetében is. Sajnos az orvosi vélemények ellenére is sok országban oltanak AstraZenecával.

- Hirdetés -
kep 2021 06 13 094959 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

A nemrég meghalt 18 éves lány is szedte a fogamzásgátlókat. Az oltás után nem sokkal komplikációk keletkeztek. A 18 éves fiatalon nagyon bonyolult, kettős műtétet kellett végrehajtani, hogy eltávolítsák az alvadékot és az agyi vérzést megállítsák, de még így sem sikerült megmenteni.

A szakértők szerint át kéne gondolni az egész oltási stratégiát. Az oltást nem szabad 30-40 év alatti fiataloknak beadni. Magyarországon most már bárki, életkortól függetlenül megkaphatja az oltást.

kep 2021 06 13 095317 Egészséges, 18 éves lány a COVID oltás újabb áldozata

Innentől kezdve egyéni felelősség van. Én bármit teszek, az már nem emeli tovább az oltások számát, csak az egyéni döntéseken múlik. -mondta Orbán Viktor.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!