Világunk.hu
2023 október 3 kedd
Világunk.hu
KezdőlapEgészségEgy hónap sör nélkül. Ez fog történni a testeddel. Nem fogod elhinni...

Egy hónap sör nélkül. Ez fog történni a testeddel. Nem fogod elhinni…

-

Káros-e a heti egy-két sör elfogyasztása? Sokan azt hiszik, hogy nem, de a kutatók máshogy gondolják…

sorivas

A sör káros? Az orvosok véleménye szerint nincs olyan mennyiségű alkohol, amelyet a szervezetünk számára biztonságosnak lehetne tekinteni. 

Tudományos kutatások is többször megerősítették, hogy az alkohol romboló hatással van számos szervünkre, például a májra, a vesére vagy a gyomorra, növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és rákkeltő.

kep 2023 09 05 155219232

Ennek ellenére sokan nehezen hiszik el, hogy egy-két doboz sör elfogyasztása negatív hatással lehet egészségünkre.

A táplálkozási szakértők a sörivással kapcsolatban két dologra hívják fel a figyelmet. – A sör magas kalóriatartalmú ital. 500 ml sör körülbelül 250 kcal. Ez elég sok, főleg, hogy egy italról van szó. Nagyjából, mint egy sovány reggelié. A sörivást gyakran nassolással hozzák összefüggésbe, mert a sör serkenti az étvágyat. Így könnyen be lehet vinni a felesleges kalóriákat, ami súlygyarapodáshoz vezet.

kep 2023 09 05 155229964

Egyre gyakrabban találkozunk olyan egészségügyi problémákkal, mint a SIBO (bakteriális túlszaporodási szindróma), az irritábilis bél szindróma vagy a gyulladásos bélbetegségek. Ezekkel a betegségekkel küszködőknek a sör fogyasztása nem ajánlott a készítését kísérő fermentációs folyamat miatt. A sör felerősítheti a betegség tüneteit, például a teltség érzését a bélben, a gyomorkorgást vagy a hasi fájdalmat.

Még azok is észrevehetik, akiknek nincs bélproblémája, hogy a sörivás kellemetlen betegségeket, például puffadást okoz számukra. Ez a bél mikrobiota rendellenességeinek jele lehet.

kep 2023 09 05 155242160

A sörivás felfüggesztése után egy hónappal már észrevehető változás lép fel a szervezetünkben. Például hasi tájékon csökkenhet a zsír. Arról nem beszélve, hogy az alkoholról való lemondás az agyműködés javulásához is hozzájárul.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!