EMELIK A BÍRSÁGOK ÖSSZEGÉT! Ennyit kell fizetnünk a gyorshajtásért…

- Hirdetés -

A renitens gyorshajtók pénztárcája megszenvedheti ezt.

Szeptember 1-től tovább emelkedik a gyorshajtásért kiszabható bírság Magyarországon. A Magyar Közlöny szerint a kormány az új intézkedéssel a közúti biztonság javítását, és a sebességhatárok betartását tűzte ki célul.

gyorshajtas buntetes EMELIK A BÍRSÁGOK ÖSSZEGÉT! Ennyit kell fizetnünk a gyorshajtásért...

A büntetések összege a jelenlegi összegekhez képest lényegesen magasabbak lesznek.

Az objektív felelősség alapján kiszabott bírságok szeptembertől 39 ezer és 390 ezer forint között mozognak, korábban 30 ezer volt az alsó és 300 ezer forint a felső határ.

- Hirdetés -
kep 2023 08 16 151535838 EMELIK A BÍRSÁGOK ÖSSZEGÉT! Ennyit kell fizetnünk a gyorshajtásért...

A leállósávban való haladásért az eddigi 100.000 forint helyett 130.000 forint lesz a büntetés.

A behajtási tilalom és a kötelező haladási irány megszegésének szankciója is emelkedik: a behajtási tilalom megszegése 39 ezer, míg a kötelező haladási irány megszegése 65 ezer forintos büntetést von maga után. A természetvédelmi övezetbe engedély nélkül behajtó szeptembertől 195 ezer és 390 ezer forint közötti bírságra számíthat.

kep 2023 08 16 152206428 EMELIK A BÍRSÁGOK ÖSSZEGÉT! Ennyit kell fizetnünk a gyorshajtásért...

Marad a zéró tolerancia is. Ha a sofőr véralkoholszintje 0,30 gramm/liter alatt marad, vagy vagy a levegőalkohol-koncentráció 0,15 milligramm/liter alatti, a bírság 39 ezer forint lesz. Ha ezeket a határértékeket a sofőr túllépi, a büntetés 130 ezer forint lesz.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!