Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekFigyelmeztetést adott ki a Facebook és az Instagram! Egy hónapunk sincs vissza...

Figyelmeztetést adott ki a Facebook és az Instagram! Egy hónapunk sincs vissza a törlésig

-

30 napon belül törlődhetnek egyes profilok, képek, emlékek a facebook-ról és az instáról.

A META, amely irányítja a Facebookot és az Instagramot, elkezdte felfüggeszteni azokat a fiókokat, amelyeket feltörtek vagy inaktívvá váltak. Így rengeteg emlék és fotó törlődik olyan profilokról, amelyek 10 évnél is idősebbek.

fbinsta

A Metro olvasói sorra kapják a leveleket arról, hogy a META 30 napra felfüggesztette a profiljaikat és vélhetően törlésre is fognak kerülni. A Facebook megteheti, ha „közösségi irányelveket megszegő bejegyzés” került ki a felfüggesztett profil oldalára, ha inaktívvá vált, vagy ha feltörték.

kep 2023 03 13 063429254

Ez, összességében egy pozitív döntés, bár olyan felhasználókat is felfüggesztettek, amelyeket még használnak a hétköznapi emberek. Emellett még az elhunyt emberek fiókjai, vele együtt a közös beszélgetések, képek is elvesznek.

kep 2023 03 13 062904794

Felfüggesztés esetén egy üzenet fogadja a profilba belépő felhasználókat arról, 30 napjuk van fellebbezni, utána törlődik a fiók. Ebben az egy hónapban bizonyítaniuk kell a személyigazolványuk lefotózásával, hogy megegyeznek a profilon szereplő személlyel, illetve hús-vér ember van a felhasználó mögött.

kep 2023 03 13 062850061

A fiókok feltörése ellen mindenkinek javasolt bekapcsolni a kétlépcsős védelmet. Így nem csak egy jelszót kell megadnunk a bejelentkezéshez, hanem több, egyéb módja is van annak, hogy azonosítsuk magunkat. A legnépszerűbb az, ha a jelszó megadása után még egy sms is érkezik a telefonunkra egy kóddal.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via