Ha megtudod mi az „állgödröcske” nem hiszel majd a fülednek!

- Hirdetés -

Közvetlenül a bőrünk alatt az emberi test tele van furcsa, csodálatos és időnként elképesztő tulajdonságokkal, amelyek együttesen alkotják az ember egyedi megjelenését.

Nagyjából az idők hajnala óta próbáljuk kitalálni, hogyan működik a testünk, és mindezt a nagy gondolkodást valószínűleg némi szemlélődő állsimogatás kísérte.

kep 2023 08 07 163516783 Ha megtudod mi az "állgödröcske" nem hiszel majd a fülednek!

Ha már az állról beszélünk, észrevehetted, hogy az emberek az életedben meglehetősen eltérő kinézetűek, és talán azon tűnődsz, hogy ez miért van így.

- Hirdetés -

Egy TikToker Hank Green egy másik tartalomkészítőnek válaszolt, aki arra volt kíváncsi, mik lehetnek az állgödröcskék, és mi okozza őket.

„Egy furcsa izom. A testedben szinte minden izom összeköt egy csontot egy másik csonttal. A csontjaidat rángatják, így mozogsz.”

@hankgreen1 #stitch with @zendayasbf We evolved to emote. #learnontiktok #tiktokpartner #askhank ♬ original sound – Hank Green

„Az arcunkban van egy csomó izom, amelyek nem kapcsolódnak más csontokhoz. Például az összes mozdulat, amit az arcok csinálnak, mi, hogy tudunk beszélni, érzelmeket kifejezni és egyebeket. A bőr mozog a csontokon, amelyeket az izmok mozgatnak.”

- Hirdetés -
kep 2023 08 07 163716693 Ha megtudod mi az "állgödröcske" nem hiszel majd a fülednek!

Egy izom, amely a csonttól a bőrig kapcsolódik. Amikor összehúzódik, megjelennek a gödröcskék az álladon. Ezt használhatod arckifejezésre.

A neve állcsúcsi izom, vagy állizom. Latinul musculus mentalis

„Amikor összehúzod az izmot, megrándul. Megrántja a bőrt, és kis gödröcskéket képez.”

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!