Világunk.hu
2023 október 3 kedd
Világunk.hu
KezdőlapEgészségHa megtudod mi az "állgödröcske" nem hiszel majd a fülednek!

Ha megtudod mi az „állgödröcske” nem hiszel majd a fülednek!

-

Közvetlenül a bőrünk alatt az emberi test tele van furcsa, csodálatos és időnként elképesztő tulajdonságokkal, amelyek együttesen alkotják az ember egyedi megjelenését.

Nagyjából az idők hajnala óta próbáljuk kitalálni, hogyan működik a testünk, és mindezt a nagy gondolkodást valószínűleg némi szemlélődő állsimogatás kísérte.

kep 2023 08 07 163516783

Ha már az állról beszélünk, észrevehetted, hogy az emberek az életedben meglehetősen eltérő kinézetűek, és talán azon tűnődsz, hogy ez miért van így.

Egy TikToker Hank Green egy másik tartalomkészítőnek válaszolt, aki arra volt kíváncsi, mik lehetnek az állgödröcskék, és mi okozza őket.

„Egy furcsa izom. A testedben szinte minden izom összeköt egy csontot egy másik csonttal. A csontjaidat rángatják, így mozogsz.”

@hankgreen1 #stitch with @zendayasbf We evolved to emote. #learnontiktok #tiktokpartner #askhank ♬ original sound – Hank Green

„Az arcunkban van egy csomó izom, amelyek nem kapcsolódnak más csontokhoz. Például az összes mozdulat, amit az arcok csinálnak, mi, hogy tudunk beszélni, érzelmeket kifejezni és egyebeket. A bőr mozog a csontokon, amelyeket az izmok mozgatnak.”

kep 2023 08 07 163716693

Egy izom, amely a csonttól a bőrig kapcsolódik. Amikor összehúzódik, megjelennek a gödröcskék az álladon. Ezt használhatod arckifejezésre.

A neve állcsúcsi izom, vagy állizom. Latinul musculus mentalis

„Amikor összehúzod az izmot, megrándul. Megrántja a bőrt, és kis gödröcskéket képez.”