10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Megosztás

- Hirdetés -

Van az a mondás, hogy „Nem minden arany, ami fénylik”. Mit is akarunk ezzel mondani?

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a hírességek java része beleszületett a jóba, és nem sok mindent kellett tenniük annak érdekében, hogy sikeresek legyenek. Ez nagyon nagy tévedés. Igaz, hogy mi csak a jó oldalát látjuk, a fényt, csillogást, pénzt, elismerést, hírnevet, de nem ebből áll a sztárok, profi sportolók, színészek élete. A legtöbb hivatásban kőkeményen meg kell dolgozni azért, hogy vidd valamire.

- Hirdetés -

Egy balerinának például nagyon kell figyelnie az alakjára, figyelnie kell arra, hogy ne sérüljön le különben vége a karrierjének, egy színésznek tökéletesen bele kell képzelnie magát a szerepbe, hogy tökéletesen vissza tudja adni, ahogy egy légi utas-kísérőnek is meg kell küzdeni a sok negatív és nagyszájú emberrel. Csak azok tudják igazán mit tettek a sikerért, akik végig mentek ezen az úton. Mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek milyen áldozatokat is kell hoznia egy modellnek, focistának, színésznek vagy balett-táncosnak.

Ashley Smith egy saját blogot vezet, ahova leírja, milyen is valójában egy légiutas-kísérő élete

A stewardess videoblog formájában meséli el a nagyvilágnak, hogy milyen nehéz is a légiutas-kísérők élete. Elmondja milyen nehéz alkalmazkodni az időzónákhoz, a légitársaságok szigorú szabályaihoz, mennyire nehéz elviselni az alváshiányt és olykor az éhséget, mert két járat között nem mindig van idejük étkezni. Hétvégén és ünnepnapokon is kell dolgozniuk és időnként ittas utasokkal kell foglalkozniuk. A sok nehézség mellett mindig kifogástalan állapotban kell lenniük és udvariasan, mosolygósan kell kommunikálniuk az olykor elégedetlen utasokkal is.

- Hirdetés -

13 51 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Alexandra Bilgits őszintén mesél a balerinák életéről

Alexandra balettel, hastánccal és ritmikus sport gimnasztikával is foglalkozik. Van egy saját stúdiója is, ahol fiatalokat tanít táncolni. Legnagyobb álma, hogy táncművész legyen, ám ez az út tele van szenvedéssel és fájdalommal. Alexandra őszintén mesél a munkája előnyeiről és hátrányairól is. Megmutatja, hogy hogyan is néz ki egy balett táncos lába miután egy teljes napig volt rajta balett cipő.

- Hirdetés -

Lábaik különös gondoskodást igényelnek, komoly nyújtógyakorlatokat kell végezniük és speciális étrendet kell követniük. Olyanokat kell enniük, ami javítja az izmok minőségét anélkül, hogy negatívan befolyásolnák az alakjukat. A napi szintű nagyfokú stressz hatására elviselhetetlen fájdalom jelentkezik a testben, amit csak bizonyos fájdalomcsillapítók kombinálása enyhít. Szerhij Volodimirovics Polunyin ukrán balett-táncos életéről dokumentumfilm készült „A táncos” címmel, amit 2016-ban mutattak be.

02 43 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Ed Harris Jackson Pollock ágyában aludt, műtermet hozott létre, hogy tökéletesen tudja alakítani a művészt

A színész teljesen véletlenül bukkant rá Jackson Pollock életrajzára, amit elolvasott és annak megszállottja lett. 10 éven át gondolkodott azon, hogy életéről filmet kellene csinálnia, és ahhoz, hogy a legtökéletesebben tudja alakítani a művészt az összes létező róla szóló könyvet elolvasta. Ezen kívül dokumentumfilmeket nézett róla, meglátogatta a galériáját, vizsgálta művészi alkotásait, elkezdett dohányozni és azt a cigarettát kezdte szívni, amit anno Pollack, ellátogatott a múzeumába, aludt az ágyába, és még egy műtermet is létrehozott ahol megtanult rajzolni és festeni. Ennek hála tudta tökéletesen alakítani Pollackot, a „Pollack” című filmben.

03 44 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Taylor Finney profi országúti kerékpáros súlyos töréseket szenvedett el, de egy év alatt felépült és folytatta karrierjét

Taylor profi országúti kerékpáros, aki számtalan sérülést, véraláfutást, görcsöket, rándulásokat, töréseket szenvedett már el ennek a sportnak köszönhetően. Taylor ennek ellenére, aktívan tüntet a dopping szerek ellen, sőt versenyei során még fájdalomcsillapítókat sem hajlandó bevenni annak ellenére, hogy óriási fájdalmai vannak.

A kerékpáros 2014-ben úgy törte el a lábát, amivel 50 évvel ezelőtt biztos, hogy mozgásképtelen lett volna. De hála a modern orvoslásnak, kitartásának, elszántságának és fájdalomtűrő képességeinek egy év alatt sikerült felépülnie és folytatnia karrierjét.

04 42 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Joaquin Phoenix mindenhol viselt kardot, megtanult gitározni és majdnem beleőrült egy szerepbe

A színész nagyon komolyan készül minden egyes szerepére. A „Gladiátor” című filmben Russell Crowe fizikai állóképességét fejlesztette, Joaquin pedig olyan apróságokat sajátított el, mint a kardforgatás. Mindenhova azzal ment, hogy megszokja annak súlyát és megtanuljon vele együtt járni.

„A nyughatatlan” című film előtt megtanult énekelni és gitározni. Ez viszont súlyosan befolyásolta mentális egészségét, ugyanis a művész el akarta hagyni a filmipart, hogy hip-hop zenész legyen.

05 41 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Michael Jordan először kirúgták a kosárlabdacsapatból, mert nem tudott rendesen ugrani

Michael Jordan természeténél fogva hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkezik, viszont ahhoz, hogy ezeket tökélyre fejlessze keményen meg kellett dolgoznia. A suliban Michaelt kirúgták a kosárcsapatból, mert ugrásai messze nem voltak tökéletesek. Ennek javítása érdekében a nyári szünet alatt naponta 100 ugrást hajtott végre. Később kitartása meghozta neki a sikert.

06 38 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Janessa Wright őszintén beszél a modellek életéről

Janessa folyamatosan építi karrierjét a modellszakmában, de mindeközben egy étteremben is dolgozik, hogy több pénze legyen. A lány nyíltan beszél bonyolult életéről. A Photoshop használatának tilalma arra késztette ezt az iparágat, hogy tökéletes bőrű, jó alakú és szokatlan arcvonásokkal rendelkező embereket alkalmazzanak. A modelleknek azonban komolyan kell foglalkozniuk a testükkel, fárasztó edzéseken kell részt venniük, szigorú diétákat kell folytatniuk, drága kozmetikai eljárásokra és plasztikai műtétekre kell menniük.

A modell szakma másik oldala, amit az emberek nem látnak az az instabil jövedelem és a depresszió, amit bizonyos szerekkel próbálnak ellensúlyozni.

07 38 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Bethany Hamilton a világ egyik legjobb szörföse annak ellenére, hogy elvesztette az egyik karját egy cápa miatt

Bethany egy Hawaiiról származó lány, aki gyerekkora óta szörfözik. Fiatal és tehetséges sportoló nagyszerű és sikeres jövővel. 13 évesen azonban egy cápa megtámadta és elvesztette bal karját. A szörnyű sérülés viszont nem állította meg a fiatal lányt abban, hogy nagy szörfös legyen. 26 nappal a sérülése után már a deszkán állt.

Bethany benne van a top 50 legjobb szörfösök körében, ezen felül pedig számos díjat nyert és másokat ösztönöz arra, hogy ne adják fel álmaikat.

08 35 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

George Hincapie profi országúti kerékpáros fertőzésekből, törésekből, vénás problémákból épült fel és kezdte újra karrierjét

George a történelem egyetlen olyan amerikai kerékpárosa, aki ötödjére vett részt az Olimpián, és 17 alkalommal indult a világhírű Tour de France-on. Karrierjét azonban sokszor árnyékolta be sérülések és egészségügyi problémák hada. Kapott már légzőszervi fertőzést, szenvedett el csonttörést, és vénás megbetegedést is. A sportoló 2012-ben beismerte, hogy karrierje elején illegális anyagokat vett igénybe.

09 35 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Ilja Kutyepov 100 percet játszott sérült lábbal a világkupa döntőjében

Ilja 2018-ban 100 percet játszott a döntőben, úgy, hogy mindeközben óriási fájdalmakat élt meg sérült lába miatt. Csapattársa Jurij Zhirkov bevallotta, hogy végig fájdalomcsillapítókat kapkodott be, hogy végig tudja játszani a meccset.

17 34 10 ember, aki elmeséli mi áll a sikerei mögött

Ugye, hogy nem minden arany, ami fénylik?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!