Hátborzongató lelet. A 300 név közül egyet kihúztak a listáról

- Hirdetés -

Hátborzongató lelet: Egy 2019-ben eltűnt olasz síző maradványait találták meg a svájci Alpokban. Az olvadó hó és a zsugorodó jégtakaró egyre több eltűnt holttestet tár fel.

Emberi maradványokat találtak a svájci Alpokban, a Kis-Matterhorn – on közölte a rendőrség. 

Egy olasz síelő földi maradványai, aki 2019-ben tűnt el Zermatt közelében.

Hátborzongató lelet

Emberi maradványokat találtak az Alpokban

Az olasz 2019. március 28-án tűnt el, miközben magashegyi síelést végzett. A kutatás azonnal megkezdődött a Kis-Matterhorn környékén, miután a férfi nem tért vissza a hegyről.

- Hirdetés -

A férfi maradványait és felszerelését az olvadó hónak köszönhetően találták meg. A holttestet járókelők vették észre, akik értesítették az illetékes hatóságokat.

Az olasz holttestét helikopter szállították el a hegyről. A rendőrségnek már sikerült megállapítani a személyazonosságát. A halál okát és a baleset lehetséges körülményeit azonban nem hozták nyilvánosságra. Ezeket valószínűleg még nyomozzák.

Több mint 300 ember tűnt el a Wallis kantonban, közülük az elsőt az 1920-as években vették nyilvántartásba. Az eltűntek többsége a hegyekbe ment, és soha többé nem jött vissza. Az éghajlatváltozás hatására az olvadó hó és a zsugorodó jégtakaró fokozatosan több területet tesz láthatóvá. A közelmúltban a rendőrség több hasonló leletről számolt be.

- Hirdetés -

Július 28-án a Wallis-i rendőrség közölte, hogy megtalálták egy 38 éves német hegymászó maradványait, aki 1986-ban Zermatt közelében túrázás közben tűnt el. A holttest a dél-svájci Theodul Glacier-en volt , és egy csoport hegymászó vette észre. A maradványok közelében felszerelések hevertek.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra a hegymászó nevét. Csak annyit közöltek, hogy eltűnésekor 38 éves volt.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!