Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

- Hirdetés -

Egy állásinterjú a legtöbb esetben kétoldalú. Nem csak Te próbálod magad a legjobb színben feltüntetni, hanem a cég is.

kep 2023 03 17 140007770 Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

Behívnak egy állásinterjúra. Egy ilyen dolog nem egyoldalú. Ők és Te is döntés előtt álltok. Együtt akartok működni, vagy sem. Hogyan szűrd ki a mérgező munkahely. Egyes kutatások szerint a felmondások oka nem feltétlenül a pénz hiánya, sokkal inkább a rossz és szervezetlen vezetés és a toxikus környezet.

kep 2023 03 17 140023062 Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

Ha állásinterjúra mész, akkor mindig figyeld a helyzetet, a környezetet. Apróságokon bukhat el a dolog. Légy résen!

Kezdjük ott, hogy ha nem érzed jól magad a beszélgetés alatt, annak oka van. Figyeld meg az ott dolgozó embereket. Nézd meg az irodát. Mosolyognak? Unottak? Boldogtalanok? Motiválatlanok?

- Hirdetés -
kep 2023 03 17 140105018 Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

Figyeld meg, hogy mennyire szervezett az interjúztatás. Várakoznod kell? Meddig? Elnézést kértek utána. Ha még arra sem veszik a fáradtságot, hogy elnézést kérjenek, akkor nem értékelik az idődet. Ergo nulla tisztelet. A pontosság mindig, mindenhol fontos. Ha már most ilyen lazán kezelnek, akkor ez a közös munka során csak rosszabb lesz.

kep 2023 03 17 140119977 Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

Egy állásinterjún soha nem szokás kritizálni a másikat. Hogy érzed magad közben? Kényelmetlenül? Ha azt érzed, hogy az eddig eredményeidet kritizálják vagy a hobbidat, köszönd meg a lehetőséget és állj fel. Nem kell ez neked. Ne degradáljon téged le senki. Még, ha nem is vagy nekik szimpatikus, akkor sem illő a másikat lenézni.

kep 2023 03 17 140129534 Így szűrd ki a mérgező munkahelyet egy állásinterjún. Ha ezeket tapasztalod MENEKÜLJ!

Egy jó állásinterjú az hosszú. Áltagosan 45 percig tart. Jó jel, ha a beszélgetés kötetlenné válik, mintha egy régi ismerőssel csacsognál. Ha pár perc alatt lezavarnak téged, akkor vagy élből nem kellesz nekik, vagy tök mindegy számukra és nem válogatnak. Egyik sem jó.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!