Lezuhant Prigozsin gépe. Mindeközben Putyin széles mosollyal az arcán…

- Hirdetés -

Lezuhant az Embreaer Legacy magánrepülőgép Oroszországban. A Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség megerősítette, hogy a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin voltak a fedélzeten. Az eset helyszínéről fotók és felvételek jelennek meg a weben.

puttyinov Lezuhant Prigozsin gépe. Mindeközben Putyin széles mosollyal az arcán...

Szerdán lezuhant egy repülőgép a nyugat-oroszországi Tver régióban. A Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség megerősítette, hogy a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin voltak a fedélzeten.

kep 2023 08 24 083043705 Lezuhant Prigozsin gépe. Mindeközben Putyin széles mosollyal az arcán...

A Meduza független orosz portál arról számolt be, hogy Jevgenyij Prigozsin szerdán repült Afrikából Oroszországba a Wagner-zsoldoscsoport teljes parancsnokságával. A flightradar24.com szerint Moszkva közelében a gép 8000 méter feletti magasságban volt majd hirtelen lezuhant.

A mentőszolgálatok azt közölték a Kreml RIA Novosztyi hírügynökséggel, hogy nyolc holttestet találtak a helyszínen.

Augusztus 23. nagyon fontos dátum az orosz naptárban. 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop paktumot. Ugyanakkor 1943-ban ezen a napon a szovjet csapatok legyőzték a német csapatokat a kurszki csatában. Ez a győzelem volt az, ami hivatalosan is okot adott Putyin ünneplésére.

- Hirdetés -

A Prigozhin repülőgép lezuhanásáról készült fotók és videók kiszivárogtatásával egy időben Putyin a kurszki csata győzelmének 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen beszédet mondott, ahol köszönetét fejezte ki az orosz katonai személyzetnek.

„Köszönöm a szolgálatot. Büszke vagyok rátok” – mondta széles mosollyal az arcán az orosz diktátor.

Az amerikaiak egyáltalán nem lepődtek meg a történteken. Szerintük sanszos, hogy Putyin áll az egész baleset mögött.

- Hirdetés -

„Láttuk a jelentéseket. Ha megerősítik, senki sem lepődhet meg. A katasztrofális ukrajnai háború egy Moszkva ellen vonuló magánhadsereghez vezetett, és most – úgy tűnik – ehhez” – írta Adrienne Watson, a tanács szóvivője közleményében.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via, portfolio

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!