Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

- Hirdetés -

Megoldódott végre a Bermuda-háromszög rejtélye? Nick Hutchings tudós szerint IGEN!

bermuda haromszog Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

A Bermuda-háromszög egy háromszögnyi terület az Atlanti-óceánban, amelyet Miami, Bermuda és Puerto Rico vesz körül. Területe 1,3 és 3,9 millió négyzetkilométer között változik, az Egyesült Államok Földrajzi Név-bizottsága nem ismeri el hivatalos területként.

kep 2023 08 26 130322612 Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

A Bermuda-háromszög rejtélye

Évszázadok óta sok megmagyarázhatatlan jelenség történt ott, és erős misztikum veszi körül a területet. Ezekről még Kolumbusz Kristóf is említést tett. Becslések szerint 20 repülőgép és 50 hajó veszett el a Bermuda-háromszögben eddig.

- Hirdetés -
kep 2023 08 26 130440262 Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

Az évek során számos elméletet dolgoztak ki annak magyarázatára, hogy mi történik az Atlanti-óceánon. Egyesek szerint az UFO-k ténykednek, míg mások a természetfeletti erőkben és a titokzatos örvényekben hisznek. Nick Hutchings, aki kőzetekkel és ásványokkal foglalkozik, azt mondja, hogy a rejtvény megoldását a sziklákban kell keresni.

kep 2023 08 26 130357342 Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

A Bermuda alapvetően egy tengeri hegy – ez egy víz alatti vulkán. 30 millió évvel ezelőtt a tengerszint fölé emelkedett. Most erodálódott, és maradt a vulkán teteje. Számos magnetitet tartalmazó mintánk van. Ez a legmágnesesebb természetben előforduló anyag a Földön – mondta a Channel 5 „A Bermuda-háromszög titkai” című dokumentumfilmjében.

Hutchings ezután kísérletet végzett egy szikladarab és egy iránytű segítségével. Az iránytű megőrült a magnetitet tartalmazó kőtől.

- Hirdetés -
kep 2023 08 26 130409674 Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

Gondoljunk csak bele, hogy mit okozhatott, amikor az ősi tengerészek iránytűjét megzavarta.

A szakértő szerint a balesetek, eltűnések az iránytűk hibás működéséből fakadtak. Az őket használó tengerészek nem vették észre, hogy a készülék nem mutatja helyesen a világ égtájait. Ilyen körülmények között könnyű volt lezuhanni vagy eltévedni.

kep 2023 08 26 130421802 Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye? A szakértőnek bizonyítékai vannak

Ugyanez az elv vonatkozik a repülőgépekre is. Hutchings úgy véli, hogy a magnetit hatással volt a navigációs rendszereikre, ami katasztrófákhoz vezetett. A Bermuda-háromszög területén található az Atlanti-óceán legmélyebb pontja, a Puerto Rico-i árok is, amely megnehezítette a törött gépek nyomainak megtalálását.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!