Nem csak az alkohollal van baj! Italok, amelyeket a máj nagyon nem szeret!

- Hirdetés -

Kétségtelen, hogy az alkoholfogyasztás negatív hatással van egészségünkre, különösen a májra. Azonban nem ez az egyetlen ital, amely káros hatással lehet erre a szervre.

kep 2023 09 01 151040002 Nem csak az alkohollal van baj! Italok, amelyeket a máj nagyon nem szeret!

Az alkoholon kívül számos más termék is elzsírosodott májhoz vezethet , és ennek következtében súlyos betegségekhez, például cirrózishoz vagy májelégtelenséghez. Sajnos sok ilyen termék nagyon népszerű a magyarok körében.

A dietetikusok szerint a tej is elzsírosodott májhoz vezet. A tejben a zsír az íz hordozója, így minél zsírosabb, annál finomabb. De ez egy komoly egészségügyi csapás a májra.

- Hirdetés -
kep 2023 09 01 151104132 Nem csak az alkohollal van baj! Italok, amelyeket a máj nagyon nem szeret!

Alkohol és a máj

Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is negatívan hat szervezetünkre, így a májra is. Ez utóbbi felelős az anyagcseréért és a káros anyagok szervezetből történő eltávolításáért.

Az alkohol, különösen a sör vagy a rövid italok fogyasztása étvágyfokozódáshoz és üres kalóriák fogyasztásához vezethet, ami viszont növeli a zsír felhalmozódásának kockázatát, beleértve többek között a májat körülvevő zsigeri zsírt is.

kep 2023 09 01 151120114 Nem csak az alkohollal van baj! Italok, amelyeket a máj nagyon nem szeret!

A májzsír és a zsigeri zsír felhalmozódása közvetlenül korrelál a metabolikus és kardiovaszkuláris szövődmények, a prediabétesz fokozott kockázatával, cukorbetegség, magas vérnyomás, érelmeszesedés.

- Hirdetés -
kep 2023 09 01 151142888 Nem csak az alkohollal van baj! Italok, amelyeket a máj nagyon nem szeret!

Az energia- és a szénsavas italok igazi cukorbombák. Ezen italok rendszeres fogyasztása, különösen túlzott mennyiségben, a zsírmáj kialakulásához vezethet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Tartalomjegyzék

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!