Sokan elbukhatják a jogosítványukat! Erre készül az EU!

- Hirdetés -

Hatalmas változásra készülnek a jogosítványoknál, sokan bukhatják el a jogsijukat!

Sokan el fogják veszíteni a jogosítványukat 2024. január 1-től, bejelentették a szigorítást!

jogosítvány

Egy előkészítés alatt álló EU-s módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkozhatnak majd az idősebb sofőrökre.

Amennyiben meg szeretné tartani a jogosítványát 70 éves kora felett is az állampolgár, akkor meg kellene ismételnie bizonyos teszteket. A módosítás célja, hogy növeljék a biztonságot az utakon.

idos Sokan elbukhatják a jogosítványukat! Erre készül az EU!

Ez magyarul azt jelentené, hogy 70 év felett mindenkinek bizonyítania kellene, hogy továbbra is alkalmas a járműveztetésre. Jelenleg az általános gyakorlat az, hogy a jogosítvány meghosszabbításához elég egy orvosi alkalmassági igazolás, az EU ezen szeretne változtatni.

- Hirdetés -

Az unió célja, hogy 2050-re nulla halálos baleset történjen a közutakon, de már 2030-ra a felére szeretnék csökkenteni a halálos balesetek számát. 2022-ben 20 600 ember vesztette életét az európai utakon.

Az intézkedéssel kapcsolatban további konkrétumok egyelőre nem derültek ki, így nem ismert a bevezetés pontos dátuma és az sem, hogy az idős sofőröknek milyen teszteket kell majd elvégezniük. Ennek szabályozása akár tagállami hatáskör is lehet majd.

Mi a véleményetek erről a szigorításról?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!