Természetes módja a penész elleni küzdelemnek otthonában. Mindössze 20 perc alatt eltűnik mérgező vegyszerek nélkül

- Hirdetés -

Rosszul szellőző helyiségekben, vagy ahol a levegő páratartalma magas, penészgomba jelenik meg. És mint tudod, nagyon káros az egészségre. 

Amikor legtöbbünk észreveszi, hogy valahol a fal sarkában penészgomba jelent meg, azonnal vegyszer után nyúlunk. Ez nem a legjobb megoldás, mert károsíthatják az egészségünket. Van egy sokkal biztonságosabb módja a makacs penész leküzdésének.

kep 2023 02 06 200719685 Természetes módja a penész elleni küzdelemnek otthonában. Mindössze 20 perc alatt eltűnik mérgező vegyszerek nélkül

Hogyan lehet megszabadulni a penésztől vegyszerek nélkül?

Fogj egy spray-palackot, és önts bele cetet. Ezután alaposan permetezd be azt a területet, ahol a penész megjelent. Hagyd úgy körülbelül egy órán keresztül. Ezután egy papírtörlővel simán letörölheted a penészgombákat. Ha első alkalommal nem sikerül, ismételd meg az eljárást.

- Hirdetés -
kep 2023 02 06 195842320 Természetes módja a penész elleni küzdelemnek otthonában. Mindössze 20 perc alatt eltűnik mérgező vegyszerek nélkül

Az étkezési ecet 6 vagy 10% ecetsavat tartalmaz. PH-értéke nagyon alacsony, ezért a legtöbb gomba, így a penészgomba sem tud jelenlétében szaporodni.

Mi van, ha ez sem segít…?

Rendkívül ellenálló penészgombát speciális keverékkel kezeljük. Készítsünk pasztát ecetből, vízből és szódabikarbónából. Ezt vigyük fel a penészgombákra, és várjunk egy órát. Egy idő után simán le fog jönni a paszta is és a penész is!

kep 2023 02 06 200427816 Természetes módja a penész elleni küzdelemnek otthonában. Mindössze 20 perc alatt eltűnik mérgező vegyszerek nélkül

Teafaolaj penészgomba ellen

A természetes teafaolaj nemcsak a vírusok és baktériumokkal szemben hatásos, hanem a gombákkal és a penészgombákkal szemben is. Keverjünk el 2 evőkanál olajat 2 csésze meleg vízzel egy üvegben. Permetezzük be a penészgombával fertőzött helyeket, és hagyjuk úgy 3 napig. Ne érintsük meg ezt a helyet ebben az időben. Ezután szappannal és vízzel töröljd le a penészmaradványokat, és töröld át a területet egy törülközővel. Egy hét után még egyszer vagy kétszer megismételheted a folyamatot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a penész teljesen eltűnt.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!