2022 november 28 hétfő
KezdőlapHírekVigyázat!!! - Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat

Vigyázat!!! – Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat

-

Már többen jelezték, hogy ismeretlen telefonszámokról hívogatják őket. A beszámolók szerint +216-tal kezdődő, tunéziai számokról telefonálnak a csalók. A módszer egyáltalán nem új, hiszen már szeptemberben +377-tel kezdődő, monacói számokról is csörgették a magyarokat. A hívások célja az, hogy a hívott fél visszahívja az adott telefonszámot, amiatt azonban nem kell aggódni, hogy az adatainkat akarják ellopni. Néhány csörgés után azonnal megszakítják a hívást és várják, hogy a fogadó fél visszahívja őket.

Ha nem ismered a telefonszámot és az külföldi, akkor semmiképp se fogadd a hívást és ne hívd vissza. Ilyen esetben tanácsos kapcsolatba lépni a hálózati mobilszolgáltatóval és kérni a konkrét szám blokkolását.

Az úgynevezett wangiri-hívások esetében, ha valaki visszahívja a nemzetközi telefonszámot, akkor annak a hívószámnak megfelelő percdíját kell megfizetnie a hívást követően. A csalók minden alkalommal fogadják a hívást, de kicsengő hangot játszanak be, ennek következtében pedig akár több percen át tarthat a hívást, amely után komoly percdíjakat kell fizetni.

Ezek is érdekelhetnek