7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

Megosztás

- Hirdetés -

A rossz éjszakai alvás negatív hatással van az egészségünkre és az általános életminőségre.

A felnőttek 35%-a kevesebb, mint 7 órát alszik éjszakánként. Az aggodalmak, a stressz megzavarhatja az agyat és nyugtalan éjszakákat eredményezhet. Vannak hétköznapi szokások, melyeket elhagyva dolgozhatunk a jobb alvás érdekében.

Közvetlenül az ágyba „ugrás”

1 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

Néhány pihentető esti rituálé segíthet az agynak abban, hogy lelazuljon a mindennapi stressz után. Ha egyből az ágyba vágódunk és megpróbálunk aludni, az agy még nem tud átállni és pörög tovább. Egy meleg zuhany, egy kis olvasás mind segít abban, hogy átkapcsoljuk magunkat pihentető üzemmódba.

- Hirdetés -

Ne igyunk fekete teát lefekvés előtt

kep 2024 01 09 100539263 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

A gyógyteák nyugtató hatásukról ismertek, és évek óta használják az álmatlanság kezelésére. A kamilla, levendula segíthet ellazulni, sőt még az alvás minőségét is javítja. Egyes italok azonban ébren tartanak bennünket. A fekete tea sok koffeint tartalmaz, ami idegességet, álmatlanságot okozhat.

Rossz takaró

kep 2024 01 09 100650547 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

Egyesek képtelenek takaró nélkül aludni, azonban a jól kell választanunk. A poliészterből készült takarók könnyen moshatók, de nem a legjobb választás, ha alvásról van szó. A poliészter egy szintetikus anyag, ami azt jelenti, hogy nem légáteresztő, és nem engedi, hogy testünk szabályozza a hőmérsékletét, amitől jól beleizzadunk.

Esti edzés

2 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

Az edzés segít ellazulni és megszabadulni a szorongástól, ami javítja az alvást. A túl késői edzés azonban többet árthat, mint használ, és tönkreteheti a jó éjszakai alvást. Ha a lefekvés előtt egy órán belül elmegyünk az edzőterembe, akkor a testhőmérsékletünk nem tud lecsökkenni. Ha éjszakai bagoly vagy, és inkább éjszaka edzesz, akkor lefekvés előtt legalább 4 órával csináld.

- Hirdetés -

A reggeli kihagyása

3 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

A reggelit okkal nevezik a nap legfontosabb étkezésének. És bár előfordulhat, hogy a zsúfolt reggeli órákban nincs időd, és egy falat nélkül kirohansz az ajtón, az nemcsak a súlyodra és a koncentrációs képességedre van hatással, hanem az alvásod minőségére is. Azok, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, nagyobb valószínűséggel alszanak rosszul, és nyűgösen ébrednek.

Pizsama

kep 2024 01 09 101146939 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

Este semmi sem tűnik vonzóbbnak, mint felvenni kedvenc pizsid, és végre lefeküdni. De néhány pizsama valójában túl meleg, és zavarhatja az alvást. Jobban alszunk, ha a testhőmérsékletünk kissé csökken. Ha pedig a meztelenül lefekvés nem smakkol neked, válassz természetes és légáteresztő anyagokból, például vászonból vagy pamutból készült könnyű hálóruhát.

Szőnyeg van a hálószobádban

kep 2024 01 09 101519346 7 dolog, ami megakadályozza, hogy jól aludj éjszaka

A szőnyegek minden szobát hangulatossá varázsolhatnak, de az ágy körüli elhelyezés nem a legjobb választás, ha a jó éjszakai pihenésről van szó. A szőnyegek megfoghatják a port és az atkákat, így tökéletes táptalaj a káros baktériumok számára. Tanulmányok kimutatták, hogy a beltéri levegő minősége kulcsfontosságú az alváshoz, és még a következő napi teljesítményét is befolyásolhatja.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!