7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

Megosztás

- Hirdetés -

Önbizalom, önértékelés hiány, szorongás, a valódi érzelmek elrejtése – sajnos ez csak néhány dolog, amit egy mérgező család aggat a fiatalabb generációra. Egoizmusuk és közömbösségük óriási hatással van a gyermekeik lelki világára, mely egy idő után rossz irányt is vehet. Például a gyerekek elkezdik kritizálni saját magukat, tehetetlennek érzik magukat, nem tudják megoldani a problémáikat, és a társadalmi életük is romokban hever, mert senkiben sem bíznak meg.

Ma úgy döntöttünk, hogy beleássuk magunkat egy kicsit ebbe a témába, hogy segítsünk olvasóinknak jobban megérteni a belső világot. A félelem és szorongás okának megismerése jobbá teheti az életet.

02 19 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

1 Manipulációtól való félelem

Előfordul, hogy egy toxikus családban a tagok manipulálják egymást, hogy elérjék céljaikat. Ez a viselkedés pedig nem normális és hosszútávon érzelmi labilitáshoz vezethet. Ezzel a családtagok csak azt érik el, hogy a későbbiek folyamán nem fogsz megbízni senkiben és nem tudsz kapcsolatokat kialakítani.

- Hirdetés -
03 20 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

2 Nehézségek a társas kapcsolatokban

Van, aki kénytelen feszült légkörben élni, mert a szüleire van utalva. Ám az ilyen családokban rendszeres a mentális erőszak, mely mély nyomot tud hagyni egy fiatal lélekben. Ha emiatt a gyerek nem kap annyi figyelmet, nem kapja meg a szükséges támogatást az élethez, akkor nehéz lesz neki megbízni azokban az emberekben, akik segíteni szeretnének neki.

A fizikai és érzelmi bántalmazás, a rossz bánásmód és az elhanyagolás sajátos képet alkot számukra a kapcsolatokról. Ezek az emberek nem fogják tudni és érteni, hogy egy egészséges kapcsolat hogyan is néz ki.

04 16 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

3 A kudarc nem megfelelő kezelése

A toxikus környezetben nevelkedett gyerekek állandóan úgy érzik, hogy nem elég jók. Ez főleg abban az esetben rossz, ha a szülők túl sokat követelnek tőlük, amennyiben nem teljesítik az elvártakat, akkor megszidják őket. Ez alacsony önértékelési szinthez, önelégültség hiányához vezethet. Ez az oka annak, hogy a legkisebb kudarc és hiba feldühíti és agresszívvá teszi őket.

- Hirdetés -
05 18 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

4 Önértékelés hiánya

A mentális egészség szempontjából nagyon fontos a család véleménye és kritikája, majdhogynem egy szinten van a szeretettel és a törődéssel. Ha a gyermek azt látja, hogy a szülei közötti viszony egyáltalán nem rózsás, akkor a gyereknek saját magával szemben is lehetnek problémái, sőt belső világa is megtörhet, önértékelésüket pedig elvesztik. Ez szorongáshoz és depresszióhoz is vezethet.

06 16 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

5 Kritikával kapcsolatos problémák

A mérgező szülők által okozott problémák alacsony önértékeléshez vezethetnek, mellyel úgy érezheti magát a gyerek mintha nem lenne elég jó. Ez annyira negatívan befolyásolja a lelkét, hogy folyamatosan kritizálni fogja saját magát, sőt tétovázni fog és háromszor is átgondolják a dolgokat. Fiatalon elfogadják, hogy „rosszabbak”, mint mások ezért mentálisan szenvednek. Viszont a szükséges támogatás nélkül nem tudnak változtatni.

07 18 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

6 Utolsó helyre sorolt érzelmek

A verbálisan vagy fizikailag bántalmazó szülők nem foglalkoznak gyermekeik érzelmeivel. Ezenkívül, ha a gyermekek érzelmeik kifejezésénél csak negatív élményben részesülnek egy idő után mindenki elől el fogják rejteni fájdalmukat és haragjukat.

- Hirdetés -

Az érzelmek elnyomása befolyásolja az önértékelést is. Nehezen értik meg magukat és azt mit is akarnak az élettől. Ezzel párhuzamosan nem fejlesztik magukat, mert szellemileg visszatartja őket a bizonytalanság és a korábbi közelség hiánya.

08 16 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

7 Gyakori szorongás

A toxikus családokból származó gyermekeknél gyakran diagnosztizálnak szorongást és depressziót. Ez a családi instabilitás, a mentális és fizikai rossz bánásmód, valamint a biztonság hiánya okozza. A szorongással küzdő gyermekek nehezen tudnak koncentrálni, ingerlékenyek, nyugtalanok, aggódók és feszültek.

10 15 7 egyértelmű jele, hogy mérgező családban nőttél fel

Te milyen családban nőttél fel?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!