7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Megosztás

- Hirdetés -

A beszélgetéstől függetlenül az emberek nem mindig tudják kontrollálni a testük által közvetített üzeneteket. A testbeszéd alapjainak megértése segíthet azonosítani gyanús dolgokat, és ezáltal megóvhatjuk magunkat a csalódástól!

Kerülik a szemkontaktust

testbeszed 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Ha valaki forgatja a szemét, az nem mindig annak a jele, hogy hazudik. De ha az illető egyáltalán nem néz a szemünkbe, és rendszerint balra fel néz, az gyanús. Azonban ne keverjük össze a lefelé nézést az oldalra nézéssel. Az emberek általában lenéznek, amikor megpróbálnak emlékezni valamire. A rendőrök és a pókerjátékosok már régóta figyelik ezt a reakciót.

Inkább a telefont nyomkodja

kep 2024 03 16 155407312 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Ha azt látod, hogy valaki egész nap a telefonját nyomkodja, akkor amellett, hogy függő, vélhetőleg fél a konfrontációtól. Nem akar beszélgetni. Aggasztó, ha ezt más emberek jelenlétében történik. Sok embernél ez már egy aggasztó dologgá fajul. Lehetetlen velük beszélni mert az idejüket állandóan az értesítések figyelésével töltik. Érdemes odafigyelni erre és rákérdezni a dolog miértjére.

- Hirdetés -

Beszélgetés közben elhajol tőled

kep 2024 03 16 155909215 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Az emberek általában egymáshoz közelednek, hajolnak beszélgetés közben. Ha változást észlel a gesztusaikban és a kérdéseire adott válaszaikban, ez annak a jele lehet, hogy valamit titkolnak. Néha ez az elhajlás virtuális is lehet, ahol több mint 6 órát kell várni, amíg választ kapsz tőlük. Az emberek ezzel a technikával elhatárolhatják magukat tőled. Ez azt is jelentheti, hogy valakit nem igazán érdekel a beszélgetés, és szívesebben lenne valahol máshol. Ebben a helyzetben próbáld meg elkerülni, hogy túlságosan rájuk erőltesd a beszélgetést, és fogadd el, hogy ez a személy nem éri meg az idődet!

A gyors pislogás kellemetlen érzést jelenthet

kep 2024 03 16 155503820 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

A pislogás természetes. De figyeljünk a rendellenes pislogásra, amikor valaki túl sokat vagy túl keveset pislog. A ritka pislogás azt jelzi, hogy a személy olyan valakinek próbál látszani, aki nem az. Legyen szó hamis érdeklődésről a beszélgetés iránt, vagy hazugságról, ügyeljünk erre a viselkedésre, amikor másokkal beszélgetünk. Például előfordulhat, hogy egy tapasztalt bűvész a szokásosnál lassabban pislog, hogy megzavarjon minket a következő bűvésztrükk kapcsán.

Keresztbe teszik a karjukat és a lábukat

testbeszed 2 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Beszélgetésünk 55%-a nonverbális, és a karok és a lábak történetesen nagy részét képezik. A karok keresztezése védekezést vagy önvédelmet jelenthet, míg a lábak keresztezése valakivel szembeni kényelmetlenséget jelezhet. Az emberek gyakran nem szándékosan használják ezt a testbeszédet, hogy eltereljék magukról a figyelmet. Ami a verbális érintkezést illeti, elkerülik, hogy magukról beszéljenek, és minden kérdést sikerül feléd fordítani.

- Hirdetés -

Túl gesztikulálnak a kezükkel

A kézmozdulatok használata jó, ha másokkal beszélünk. Segít az embereknek hangsúlyozni kulcsfontosságú pontjait a témának. Azonban, mint minden más, a kézmozdulatok is akkor vannak rendben, ha mértékkel végzik. Egy 2015-ben végzett kutatás feltárta, hogy azok az emberek, akik mindkét kezükkel gesztikulálnak, valószínűleg hazudnak. A kézmozdulatok túlzott használata kevésbé hihetővé és őrjöngővé teszi az embert. Ez akkor is igaz, ha gesztusaik nem egyeznek szavaikkal, és azt a benyomást kelthetik, hogy nem tudják, mit mondanak. Persze nem kell egyből az olaszokra gondolni!

kep 2024 03 16 154706466 7 testjel, amely figyelmeztet arra, hogy az illető NEM MEGBÍZHATÓ!

Az egészséges gesztusokat a kezük helyzetének megfigyelésével észlelhetjük. Ideális esetben a kezük a derékmagasságban legyen, és kontrollált pillanatokban használják. A kézmozdulatok is lelassulnak, amikor az emberek szünetet tartanak beszélgetésük során.

Ledadognak, amikor hozzánk beszélnek

Ügyeljünk a hangmagasságra beszélgetés közben. A hazugok gyakran váltanak a normál hangok között magasabbra, mint az őszinte emberek. Bár a magas hangszín vagy a hang remegése nem garantálja, hogy hazudnak, de a megváltozott hang és testbeszéd felkeltheti a figyelmet az esetleges kamuzásra.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!