A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

Megosztás

- Hirdetés -

A 34 éves Rio Taylor elmesélte, hogy 4 éves lánya, képtelen járni, beszélni, mert mikor terhes volt elkapott egy csúnya vírusfertőzést. Rio még akkor is gyermekgondozási asszisztensként dolgozott, mikor kiderült, hogy terhes. Akkor ment el szabadságra, mikor már úgy érezte nem bír többet fizikailag. Munkája során fertőződött meg az úgynevezett citomegalovírussal (CMV).

Az NHS szerint azok a terhes nők, akik nap, mint nap gyermekek között vannak, nagyobb eséllyel kapják el a betegséget. A betegség cseppfertőzés útján terjed és influenzaszerű tüneteket generál.

1 16 A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

Az egyik ultrahang vizsgálat során mondta az orvos, hogy a gyermek az átlaghoz képest nagyon pici, de más rendellenesség nincs. Rio elmesélte, hogy csak a szülés után kezdődtek a problémák.

- Hirdetés -

Mint kiderült a várandós nők átadhatják a CMV fertősét születendő kisbabájuknak, ami csak a szülés után okoz gondot és időbe telik mire teljesen kialakul. Statisztikai adatok szerint 150-ből csak egy újszülöttnek van CMV-fertőzése ám abból sajnálatos módon tartós fogyatékosság is kialakulhat.

3 15 A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

Annak ellenére, hogy Millie egészségesnek tűnt születésekor, idővel sok olyan dolgot csinált, ami nem volt normális és mint kiderült összefüggött a veleszületett CMV-vel.

„Újszülöttként az orvosoknak észre kellett volna venniük a kisfejűségét, de ez nem történt meg. Van egy apró lyukacska a fülén, aminek elvileg nem kéne ott lennie. Halvány kiütések borítják testét… még a szájában is van. Amikor mérges lesz, akkor tépi a haját.”

Milliet ezt követően orvoshoz vitték és megállapították a nyálából, vizeletéből és véréből, hogy CMV fertőzése van. Rio elmondta, hogy Millie nem tudott rendesen enni. Később kiderült, hogy nyelési késleltetése van.

4 15 A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

„Régebben közel két órát vett igénybe két uncia tej elfogyasztása” – mondta Rio.

- Hirdetés -

Később még több orvosi vizsgálatnak vetették alá és kiderült, hogy az egyik fülére süket, és erre is születése után három hónappal jöttek rá. Öt hónappal később Millie hallása még tovább romlott és teljesen megsüketült.

A most 4 éves Millieről éjjel-nappal gondoskodni kell. Anyja elmondta, hogy nem tud járni, beszélni, kúszni, állni, ülni és mutogatni. Naponta öt-hat alkalommal, de van, hogy éjszaka is dührohamai vannak.

2 16 A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

„Mivel nem beszél ki kell totóznom mit szeretne. Ha valami nem tetszik neki egy pillanat alatt üvölteni kezd.”

Millie agyi bénulása az egész jobb oldalát érinti, ami azt jelenti, hogy emlékeztetni kell rá, hogy nem tudja használni. Emellett epilepsziás rohamai is vannak, és háromszor került már kórházba légzési nehézségek miatt.

- Hirdetés -
5 12 A 4 éves kislány nem tud járni, beszélni, mert az anyja terhesen nap mint nap gyerekek között volt

A családnak van egy idősebb, 14 éves lánya is, és így 4-en egy két szobás házban élnek. Létrehoztak egy GoFundMe oldalt és remélik, hogy a befolyt összegből át tudják alakítani a hátsó kertben lévő kis melléképületet Millie „érzékszobájává”.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!