A kínaiak létrehozták a COVID-19 mutáns törzsét. 100 % a halálozási arány

Megosztás

- Hirdetés -

Kínai tudósok bejelentették, hogy létrehozták a COVID-19 vírus új mutációját. Egereken tesztelve a halálozási arány 100% volt.

Bár a koronavírus-járvány már mögöttünk van, és a COVID-19 egy átlagos betegséggé vált, a vírussal kapcsolatos kutatások folytatódnak. Többek között a Kínai tudósok is folytatták a kutatásaikat, a munkájuknak félelmetes eredménye lett.

GX P2V virus A kínaiak létrehozták a COVID-19 mutáns törzsét. 100 % a halálozási arány

Az általuk létrehozott mutáns COVID-19 törzset speciálisan erre a célra előkészített egereken tesztelték. Az agyukat úgy módosították, hogy az emberben előfordulóhoz hasonló genetikai felépítése legyen.

- Hirdetés -

A vírussal megfertőzött egerek mindegyike mindössze 8 napon belül elpusztult

A kutatók szerint ez meglepően gyors halálozás. A GX_P2V megfertőzte az elpusztult egerek tüdejét, csontjait, szemét, légcsövét és agyát, utóbbi elég súlyos volt ahhoz, hogy végül az állatok pusztulását okozza. A halálukat megelőző napokban az egerek hirtelen lefogytak, görnyedt testtartást vettek fel, és rendkívül lomhán mozogtak, szemük teljesen kifehéredett a haláluk előtti napon.

A kutatók szerint a tanulmány az első a maga nemében, amely 100 százalékos halálozási arányról számolt be a COVID-19-hez kapcsolódó vírussal fertőzött egereknél. Fontos, hogy a tanulmány eredményei nem mutatják, hogy a vírus hogyan hatna az emberekre.

A kínai tudósok kutatását nyugati szakértők bírálták.

Francois Balloux, a University College London Genetikai Intézetének epidemiológiai szakértője az X-en arról írt, hogy a kutatás tudományos szempontból teljesen értelmetlen.

„Megnéztem a preprintet (nem lektorált kézirat – a szerk.). Ez egy szörnyű tanulmány, tudományosan teljesen értelmetlen. Nem látok semmi olyan homályos érdekességet, amit meg lehetne tanulni abból, hogy egy furcsa, humanizált egérfajtát erőszakkal megfertőznek egy véletlenszerű vírussal. Ellenben azt látom, hogy az ilyen dolgok hogyan fordulhatnak rosszra”

- Hirdetés -

Richard H. Ebright, a Rutgers Egyetem kémia és kémiai biológia professzora egy szóval reagált: egyetértek. Dr. Gennadi Glinsky, a Stanford nyugalmazott orvosprofesszora azt írta:

Ezt az őrületet meg kell állítani, amíg nem késő.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!