„Azért nem gyantázom magam, hogy a rossz pasik elkerüljenek…”

Megosztás

- Hirdetés -

A nő azt állítja, pozitívan hatott az életére, hogy felhagyott a szőrtelenítéssel.

kep 2024 02 03 154511305 "Azért nem gyantázom magam, hogy a rossz pasik elkerüljenek..."

Nem hajlandó leborotválni a bajuszát és kiszedni az összenőtt szemöldökét, mivel így a rossz pasik elkerülik.

A 31 éves Eldina Jaganjac-ot folyamatosan megbámulták az utcán. A dán nő szerint sokkal több dicséretet kap az emberektől, amióta ilyen „naturalista” stílusban jelenik meg.

- Hirdetés -

A testszőrzet segíti felfedni a valódi énjét. A borotva mellőzése abban is segít neki, hogy megtudja, kivel akar közelebbről megismerkedni.

„A reakció valójában szinte teljesen pozitív, de biztos vagyok benne, hogy vannak negatív megjegyzések a hátam mögött, de ez nem igazán érdekel” – mondta Eldina. „Észrevettem, hogy néhány felnőtt férfi úgy bámulja a borostás bajszomat és a szemöldökömet, mintha egy harmadik fejem lenne. De inkább több pozitív figyelmet kapok, és a kezdetektől fogva kigyomlálhatom a konzervatívabb embereket.”

Eldina 4 éve hagyott fel a szőrtelenítéssel. Szerinte csak a társadalom nyomása miatt nem érezte magát nőiesnek. Ahogy idősebb lett, kezdett elege lenni a nyomástól, amit a társadalom vár el a nőktől. A nőknek miért kell szőrteleníteni magukat, a férfiaknak pedig miért nem?

- Hirdetés -

„A férfiakkal összehasonlítva sokkal több időt és pénzt kell költenünk a megjelenésünkre, csak azért, hogy vizuálisan elfogadhatónak találtassunk a társadalom számára, különösen, ha az ember nyilvános helyen tartózkodik. Ha egy férfi nem borotválkozik, és nem szedi ki a szemöldökét, akkor senki sem veszi észre, nem tesz megjegyzést.”

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!