Csak pizzázni mentek. 14 éves ikerlányokat öltek meg oroszok

- Hirdetés -

Szerdán az ukrajnai orosz invázió 490. napja van. Az ukrán média szerint az elmúlt 24 órában az oroszok támadást indítottak egy civilekkel teltházas pizzéria ellen. 10 ember halt meg, köztük 14 éves ikerlányok. 61 ember megsérült.

kep 2023 07 03 142202753 Csak pizzázni mentek. 14 éves ikerlányokat öltek meg oroszok

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy Kramatorszkban támadást hajtottak végre „az ukrán fegyveres erők 56. motoros gyalogdandár parancsnokainak ideiglenes bevetési pontján”. Eközben Kramatorszkban orosz rakéták találtak el többek között egy civilekkel teli pizzériát. Tíz ember halt meg, köztük három tinédzser. 61 ember megsérült.

kep 2023 07 03 142216938 Csak pizzázni mentek. 14 éves ikerlányokat öltek meg oroszok

A szolgálatok szerint a halottak között három kiskorú is volt: 14 éves ikerpár egy 17 éves fiatal, valamint hét felnőtt. Mindannyian életét vesztették, miután az oroszok által Kramatorszkban kilőtt két rakéta egyike eltalálta a Ria Lounge bevásárlónegyedet és a pizzériát, amely a katonaság, a segélyszervezetek és az újságírók körében népszerű hely.

- Hirdetés -

A BBC szerint az életüket vesztett ikrek Julia és Anna Aksencsenko. A második lövedék egy lakónegyedbe ütközött.

kep 2023 07 03 142241955 Csak pizzázni mentek. 14 éves ikerlányokat öltek meg oroszok

Számos ház, üzletek épülete, kávézó és egyéb létesítmény megsérült a becsapódás helyszínének közelében – írta a régió kormányzója, Pavlo Kyrylenko.

Amint azt Volodimir Zelenszkij elnök megjegyezte, a Kramatorszk elleni támadás pontosan egy évvel azután történt, hogy a Kijevtől mintegy 290 km-re délkeletre fekvő Kremencsukban egy bevásárlóközpontot ért rakétatámadás, amelyben 22 ember halt meg.

- Hirdetés -
kep 2023 07 03 142254161 Csak pizzázni mentek. 14 éves ikerlányokat öltek meg oroszok

A terror minden ilyen megnyilvánulása bizonyítja nekünk és az egész világnak, hogy Oroszország egyetlen dolgot érdemel minden tettének eredményeként: vereséget és törvényszéket, tisztességes és törvényes eljárásokat minden gyilkos és terrorista ellen” – írta Zelenszkij a Twitteren.

A keddi támadás volt a legsúlyosabb támadás a közép-ukrajnai Uman városa elleni áprilisi támadás óta, amikor 23 ember vesztette életét egy lakóház elleni támadásban.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!