Döbbenet: 12 napig csak banánt evett. A hatások sokkolták

Megosztás

- Hirdetés -

Bár a banán rendkívül egészséges gyümölcs, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, gyakran mondják, hogy hizlaló. Igaz ez?

Julia Tarbath dietetikus egyedülálló kísérlete segítségével kereste a választ, mely során 12 napig kizárólag banánt evett. Nézzük meg együtt, milyen hatással volt ez az egészségére és a testsúlyára.

Banán diéta

Mi a helyzet a banánnal és a súlygyarapodással?

Julia Tarbath tapasztalatai alapján a banán, a helyes táplálkozási szokások részeként, nem vezet súlygyarapodáshoz. Sőt, diétája során javult az emésztése, csökkent a puffadás, és általánosan is jobban érezte magát.

- Hirdetés -

A banándiéta előnyei

A diéta nem csak súlycsökkenést eredményezett, hanem a bőr állapotának látható javulását is magával hozta, ami a banán magas tápanyagtartalmának köszönhető.

Korlátok és ajánlások

Bár a banán számos előnnyel bír, a diéta hosszabb ideig történő folytatása nem ajánlott vitamin- és ásványianyag-hiány miatt. A diéta megkezdése előtt mindenképpen érdemes szakértői tanácsot kérni.

A banándiéta Julia Tarbath kísérlete alapján nemcsak hatékony lehet a fogyásban, hanem javíthatja az emésztést és a bőr állapotát is. Fontos azonban, hogy figyelembe vegyük az egyéni egészségi állapotot és a diéta időtartamát, valamint szakértői tanácsot kérjünk a megfelelő táplálkozás érdekében.

- Hirdetés -
banan dieta Döbbenet: 12 napig csak banánt evett. A hatások sokkolták

Ha úgy dönt, hogy belevág

Akkor érdemes kiszámolnia a szükséges banán mennyiségét a szükséges kalória szerint. Mivel egy gyümölcs átlagosan körülbelül 100 kcal-t tartalmaz, ezért a napi energiaszükségletet el kell osztani a banán kalóriatartalmával a darabszám eléréséhez.

Tehát ha 400 kalóriára van szüksége egy étkezés során, egyél 4 banánt.

Az eredeti videót itt tekintheted meg:

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!