Elon Musk cége megcsinálta! Chipet ültettek az emberi agyba!

Megosztás

- Hirdetés -

Jó lesz ez nekünk?

A Neuralink (Elon Musk agyimplantátummokal foglalkozó cége) múlt évben kapott engedélyt az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA), amely által megkezdhették a bénult betegek számára készült agyi implantátum első emberi tesztelését. Ennek során egy robot segítségével sebészi úton egy agy-számítógép interfész (BCI) implantátumot helyeznek el az agynak abba a régiójába, amely a mozgást irányítja.

kep 2024 01 31 082643292 Elon Musk cége megcsinálta! Chipet ültettek az emberi agyba!

Az elsődleges cél az volt, hogy az emberek képesek legyenek egy számítógépes kurzort vagy billentyűzetet irányítani a gondolataik segítségével. A milliárdosnak ennél nagyobb álmai is vannak!

- Hirdetés -
kep 2024 01 31 082603431 Elon Musk cége megcsinálta! Chipet ültettek az emberi agyba!

Szerinte a Neuralinkkel gyógyítható lenne az elhízás, autizmus, depresszió és a skizofrénia is.

Elon Musk hétfőn nagy bejelentést tett, miszerint a Neuralink először ültetett be sikeresen egy vezeték nélküli agyi chipet egy emberbe. „Az első eredmények ígéretes neurontüskéket vagy idegimpulzusokat mutattak” 

A chipet „Telepátiának” fogják hívni. Ez képessé teszi majd az embert a telefon vagy a számítógép gondolattal való irányítását.

„Képzeljük el, hogy Stephen Hawking gyorsabban tudna kommunikálni, mint egy gyorsgépíró vagy egy árverésvezető. Ez a cél” – fogalmazott.

- Hirdetés -
kep 2024 01 31 082707634 Elon Musk cége megcsinálta! Chipet ültettek az emberi agyba!

„a kezdeti felhasználók azok lesznek, akik elvesztették végtagjaikat”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!