Hatalmas meglepetés éri azt a tanárt, aki nem kap fizetést, ezért kényszerből az iskolában éjszakázik.

- Hirdetés -

Minden embernek van egy közösségi családja. Amikor megszületünk csak a vér szerinti családunkkal kerülünk kapcsolatba. Aztán jönnek, az idő múlásával, a különböző közösségek. Ilyen először a bölcsőde, vagy óvoda. Aztán később az iskolák…

Ezek a helyek pont úgy tanítanak minket, mint a szüleink. És itt nem csak a tananyagban előír oktatásra gondolunk, hanem az életre való felkészítésre is. Tanárainkkal olyan szoros kapcsolatot tudunk kialakítani, mint ha szülő gyermek viszonyban állnánk.

De a tanárok élete sem egyszerű. Sok gyermeket gondoznak a szárnyaik alatt, míg saját életével is problémák adódhatnak. De ezeket a gondokat nem mutathatják a diákok előtt. Hisz az ő feladatuk a példamutatás, amibe nem fér bele a siránkozás.

- Hirdetés -

Ebben a cikkben is egy brazil tanáról van szó. Bruno Rafael Paiva egy rendkívül elhívatott tanár, akit imádnak a diákok. Mint ahogy azt az alábbi videóban is láthatjuk.

Az iskola ahol Rafael tanít szorult helyzetbe került. Oly annyira, hogy a tanárok már 2 havi fizetésüket nem kapták meg. Ennek a következménye viszont az volt, hogy a tanár elvesztette az addigi otthonát. Ezért kénytelen volt az iskolában tölteni az éjszakákat. Mindaddig amíg ez a diákok tudomására nem jutott.

- Hirdetés -

A videóban látható, hogy a diákok összefogtak a tanáruk megsegítése érdekében. Mikor Rafael belépet a terembe, a diákok közölték vele, hogy meglepetésük van számára. Aztán egy levelet olvastattak fel vele, amit nem hétköznapi módon írtak le számára. A levél végére érve elérkezett az idő, hogy a férfi megkapja a kis ajándék dobozt.

Ekkor jött a nagy meglepetés. A diákok saját pénzüket adva gyűjtöttek össze, 120 ezer forintnak megfelelő összeget a tanár számára. Ezzel szerették volna könnyíteni, a szorult helyzetét. A férfi hitetlenkedve csak annyit tudott elsőre mondani, hogy: ” Ez képtelenség, hogyan csináltátok?”

Aztán a hatalmas megdöbbenés után, könnyek kezdenek folyni a férfi szeméből. A síró tanárt, a diákjai nagy örömmel próbálják vigasztalni. Ebből is látszik, hogy ha valaki bajban van, képesek vagyunk összetartani. És ez az erő mindennél hatalmasabb.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!