Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

Megosztás

- Hirdetés -

Nézitek a „The Last of Us” című sorozatot? Ezek után fogjátok, azt garantálom…

gomba Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

A „The Last of Us” című sorozat az idei év egyik legnagyobb sikerének bizonyult. A nézők és a kritikusok tetszését megnyerő produkció cselekménye egy gomba-járvány által feldúlt világban játszódik. Ezek a gombák valódiak, és némelyik szó szerint aranyat ér.

Majdnem úgy, mint a „The Last of us”-ban

kep 2023 04 07 122646808 Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

A kínai cordycepst gombát „a világ legdrágább parazitájának” nevezik. Kizárólag a Tibeti-fennsíkon terem, 3000 m közötti magasságban és 5 ezer méterrel a tengerszint felett.

- Hirdetés -

Ennek a parazita gombának a spórái meglehetősen ijesztő módon működnek. Megtámadják a rovarlárvákat, különösen a lepkéket. Beléjük hatolnak, ahol micéliummá alakulnak. Táplálkoznak a gazdaszervezetből, és tápanyagokat vesznek fel a testéből.

kep 2023 04 07 122705712 Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

A fertőzött lárva a parazita hatására elveszti a tudatát. Meghal, és testéből gomba termőtestek sarjadnak ki, amelyek áthatolnak a talajon, és végül kivirágzott gombává változnak.

A „zombigomba” aranyat ér

Visszataszítóanhangzik, de az egész leírt folyamat nem veszi el az emberek kedvét attól, hogy… megegyék. A kínai cordycepsnek számos egészségjavító tulajdonsága van, ezért a kínai népi gyógyászatban évszázadok óta használják.

- Hirdetés -

Ennek a gombának az egyik legnagyobb előnye, hogy serkenti az immunrendszert. A kínaiak az anyagcsere felgyorsításáért vagy a fizikai erőnlét és a szexuális vágy növeléséért is nagyra értékelik.

kep 2023 04 07 122723081 Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

Ez a természetes hatásfokozó azonban nem mindenki számára elérhető. Az iflscience.com portál szerint Kínában kiérdemelte a „puha arany” becenevet, értékét 40 ezer dollárra becsülik kilogrammonként. Forintban 15 millió körül lehet. A nagyobb, kifejlett példányok esetén egy kiló akár 50 milliót is érhet.

kep 2023 04 07 122734587 Értékesebb, mint az arany. A kilónkénti árától leesik az állad.

A folyamatosan melegedő éghajlat, azonban nem tesz jót a gombának és a szaporodása hanyatlásnak indult.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!