Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

Megosztás

- Hirdetés -

Jó hír srácok: szinte biztosan teljesen normális méretű a tiéd is! 😉

penisz meret Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

Kicsi, nagy, hatalmas – az emberiséget mindig is foglalkoztatta ezen testrésze. De néhány ember számára ez több, mint pusztán egy szerv. Ez baj. Az emberek világszerte attól tartanak, hogy a legkülönlegesebb részeik egyszerűen nem elég jók – vagy pontosabban fogalmazva: nem elég nagyok

kep 2024 01 31 081837807 Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

Ugyanakkor tudjuk, hogy a nagy ebből a testrészből egyáltalán nem jó – és ahogy minden urológus elmondja neked, szinte biztosan normál méretű vagy. Mekkora elég nagy? És egyáltalán, mi  „normális”?

- Hirdetés -

Miért aggasztja a férfiakat a péniszük mérete?

Ez talán nem meglepő, de sok férfinak nagyon  fontos a pénisz mérete. A „szerszám” nagysága a férfiak testének első három legnagyobb aggodalomra okot adó aspektusa között szerepel, és a tanulmányok szerint a férfiak körülbelül kétharmada nincs megelégedve saját testével. Valójában annyira elterjedt probléma, hogy még saját neve is van a szakirodalomban: „kis pénisz szindróma”ez pedig nem egy alulméretezett hímtagra utal, hanem egy teljesen normális méretűre, amit a tulajdonosa érez kicsitnek.

kep 2024 01 31 081855457 Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

„Ennek egy része kétségtelenül a médiának köszönhető – a szexuális tartalmú anyagoknak való kitettség negatívan befolyásolta férfiak általános elégedettségét és a nemi szervek állapotának önbecsülését” – zárta egy 2019-es tanulmány , amely a férfiak genitális szorongásának okait vizsgálta.

Egyes tanulmányok szerint a szexuálisan tapasztalt férifak elégedettebbek a szerszámuk méretével, mint a tapasztalatlanok.

- Hirdetés -
kep 2024 01 31 081922823 Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

„Azt gyanítjuk, hogy a két csoport közötti különbség a tapasztalt férfiak nagyobb férfiasságának, szexuális kompetenciájának és bátorságának köszönhető” – állítják. Más szóval: minél macsóbbnak tartja magát, annál nagyobbnak gondolhatja a péniszét. 

kep 2024 01 31 081936435 Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

Tehát valójában mekkora az átlagos péniszméret?

Körülbelül négymilliárd pénisszel rendelkező férfi él ezen a bolygón, és valljuk be, óriási vállalkozás lenne megtalálni a köztük lévő átlagos hosszúságot.

- Hirdetés -

Szerencsére volt valakinek kedve hozzá. 2014-ben volt egy felmérés, amely több mint 15 000 férfi adatait használta szerte a világon – amelyeket egy egészségügyi szakember mért szabványos eljárással az önbevallás helyett – az átlagos pénisz méretének kiszámításához.

kep 2024 01 31 081813472 Mekkora az átlagos pénisz – és miért törődnek vele a férfiak?

Szóval mik voltak az eredmények? Meglepődhetsz: „A petyhüdt pénisz átlagos hossza 9,16 cm volt, a petyhüdt pénisz átlagos hossza 13,24 cm [5,21 hüvelyk], a merev pénisz átlagos hossza pedig 13,12 cm [5,165] hüvelyk]” – zárták közleményüket a szerzők.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!