Mindennap iszod, de több baktérium van benne, mint egy vécéülőkén

- Hirdetés -

Súlyos fertőzéseket kockáztatsz!

Sokak szerint ellentmondásos lehet, hogy egy palack, amit sima vízzel töltesz, szennyezett lehet. A veszély pedig valós. Egy újrafelhasználható vizespalack akár 75 ezer baktériumot is tartalmazhat. Ez több, mint ami egy vécéülőkén van.

kep 2023 06 17 144056940 Mindennap iszod, de több baktérium van benne, mint egy vécéülőkén

HOGY???

Minden alkalommal, amikor beleiszol, a szádból baktériumok kerülnek bele. Ilyen mikroorganizmus lehet a Staphylococcus aureus, amely a bőrfertőzésektől kezdve a tüdőgyulladásig sokféle betegséget okozhat. De elkaphatunk influenzát vagy akár herpeszt is.

- Hirdetés -
kep 2023 06 17 144113338 Mindennap iszod, de több baktérium van benne, mint egy vécéülőkén

Soha ne hagyjuk, hogy más is igyon a kulacsunkból, és ne fogdozzuk piszkos kézzel.

A baktériumok mellett a fekete penész is gyakorta elszaporodhat benne, ugyanis a nedves, sötét körülményeket kedveli.

A penésznek táplálékra is szüksége van, amit a szánkból a palackba jutó baktériumok biztosítanak a számára. Ez súlyosabb, ha cukros italt töltünk bele, ugyanis a penészgombák szeretik a cukrot.

kep 2023 06 17 144122434 Mindennap iszod, de több baktérium van benne, mint egy vécéülőkén

A palack anyaga egyébként teljesen mindegy.

Ha aggódsz a káros mikoorganizmusok miatt, akkor lehetőleg hetente egyszer tisztítsd ki a kulacsodat. Nem elég egy gyors öblítés. Fertőtleníteni kell.

- Hirdetés -
kep 2023 06 17 144132349 Mindennap iszod, de több baktérium van benne, mint egy vécéülőkén

A szakértők szerint a legjobb megoldás, ha feltöltöd meleg vízzel, raksz bele egy evőkanál ecetet, lezárod és megvárod míg kihűl. Ezután csak öblítsd ki. Ezzel megszabadulsz a nem kívánatos kórokozóktól.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!