Ne hagyd magad átverni! Erre figyelj, ha FINOM, MAGYAR EPRET szeretnél venni!

Megosztás

- Hirdetés -

Idén az eper nagyon gyorsan bekerült a piacra. Sajnos sokan csalnak eme gyümölcs eladásakor. Néhányan még a származási országgal kapcsolatban is hazudnak. Erre kell figyelni, hogy ne verjenek át…

eper Ne hagyd magad átverni! Erre figyelj, ha FINOM, MAGYAR EPRET szeretnél venni!

Eper vásárlásakor ne bízzunk teljesen az eladóban. Egy megkérdezett, rutinos gazda többek között azt javasolja, hogy érdemes a csomagoláson vagy a dobozon ellenőrizni a gyümölcs származási országát.

Amit figyelnünk kell a növény szára. 3-4 napos szállítás után Afrikából vagy Dél-Európából (Spanyolország, Görögország, Ciprus) jól láthatóan kókadt. Ha a szár láthatóan „fáradt”, az azt jelenti, hogy az eper valószínűleg messziről származott. Az ilyen gyümölcs, fonnyadtnak tűnik és matt színe van.

- Hirdetés -
kep 2024 04 17 140813189 Ne hagyd magad átverni! Erre figyelj, ha FINOM, MAGYAR EPRET szeretnél venni!

Hogyan lehet felismerni a magyar epret?

Az ellenőrzési folyamat során nem csak a szárra kell figyelni. Az illat is fontos. A magyar eperre jellemző illatot lehetetlen teljesen utánozni. Közvetlenül a szárnál érezhető a legintenzívebben.

Az import eper a szárán fakóbb. Miért? Ez annak köszönhető, hogy akkor betakarították őket, amikor még nem érték el a teljes érettséget. Mindezt azért, hogy messzire mehessenek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!